st 20.1.2021
Aktuální zprávy

Fanoušci obdarovali mládež FCB!

Fanoušci Baníku skvělým gestem znovu dokázali, jak moc jim na klubu a jeho budoucnosti záleží. Jejich sdružení Baník Baníku, z.s., se už poněkolikáté rozhodlo podpořit Akademii Baníku částkou 50 tisíc korun! Tato částka po dohodě s klubem poputuje na podporu třídenního tripu baníkovské patnáctky do Rakouska a Německa.

Baníkovská patnáctka se letos v létě vydá za fantastickou zkušeností. Během krátkého třídenního turné navštíví věhlasnou akademii Red Bull Salzburk a sehraje s jejím výběrem přípravné utkání. A poté se vydá do Mnichova, aby sehrála zápas s vrstevníky Bayernu. Fanouškovské sdružení Baník Baníku se rozhodlo tomuto jedinečnému projektu pomoci a svůj padesátitisícový dar poukáže právě na podporu této akce.

„Nevím, jestli se některý z českých klubů může pyšnit tak skvělou podporou ze strany svých fanoušků,“ řekl Radek Slončík, sportovní ředitel Akademie FC Baník Ostrava. „Chci fanouškům a sdružení Baník Baníku za tento nemalý finanční dar poděkovat. Jménem celého Baníku a jménem všech mladých hráčů z akademie, kteří získají skvělé zkušenosti a zahrají si se zástupci špičkových klubů,“ uvedl Radek Slončík.

"Věříme, že právě takto můžeme jako fanoušci přispět mladým hráčům Baníku na cestě ke zkušenostem cenným pro jejich možné uplatnění v „A" týmu. Zároveň děkujeme fanouškům, kteří spolek svým členstvím podporují a umožňují realizaci tak nákladných projektů. Ostatní do spolku srdečně zveme!" vzkázal Peter Hurban, předseda spolku Baník Baníku s tím, že bližší informace pro budoucí členy spolku jsou k nalezení na webu banikbaniku.cz.

77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula