st 13.1.2021
A-tým

Baník získal Muhammeda Sanneha

Muhammed Sanneh bude na jaře oblékat dres Baníku. Klub se s hráčem i s estonským klubem Paide Linnameeskond dohodl na hráčově půlročním hostování v Baníku s možností následné opce.

Dvacetiletý pravý obránce Muhammed Sanneh, který má na kontě i jeden start za národní tým do dvaceti let, absolvoval v Baníku týdenní test. Představil se v obou přípravných utkáních, které Baník v lednu odehrál. A přesvědčil.

Ukázal své nesporné kvality a myslím si, že má Baníku rozhodně co dát. Věřím, že to na jaře potvrdí a že svou budoucnost s námi spojí i v dalších letech,“ řekl na konto rodáka z Gambie Alois Grussmann, sportovní ředitel FC Baník Ostrava.

Jsem velice rád, že jsme pro Muhammeda Sanneha našli možnost uplatnění v české lize a ještě k tomu v tak silném klubu, jakým je Baník,“ řekl hráčův manažer Daniel Smejkal, jemuž s výběrem hráče před rokem pomohla datová a analytická firma PPM Data Analytics. „Jsem přesvědčen, že je pro Baník velkou posilou, a to jak z hlediska momentální situace, tak také z hlediska perspektivy,“ dodal Daniel Smejkal.

Mladý Gambijec už má za sebou rychlou adaptaci v Ostravě a nezaskočily ho ani čerstvé přívaly sněhu. „Na podobné klima už jsem zvyklý z Estonska, kde jsem strávil několik roků. S aklimatizací není žádný problém. Samozřejmě se těším a chci pomoct Baníku k co nejlepším výsledkům. Už jsem slyšel i o skvělých fanoušcích, kteří tu jsou, a věřím, že je zažiju i přímo na stadionu,“ řekl Muhammed Sanneh.

26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma