út 1.12.2020
A-tým

Patrizio Stronati: Rádi se zase všichni vidíme!

Karanténa je minulostí, mužstvo znovu maká na plné obrátky a chystá se na sobotní duel v Opavě. Jak se hráči po pauze cítí? Jak těžké bude připravit se po nucené přestávce během týdne na utkání v Opavě? Nejen o tom je řeč v následujícím rozhovoru s Patriziem Stronatim.

Jaké to bylo sejít se v průběhu sezony po desetidenní karanténě?

Bylo to zajímavé. Trochu mi to připadalo, jako když se scházíme po dovolené. Najednou zase dvacet kluků spolu v kabině a všichni rádi, že se zase vidíme a že zase budeme společně trénovat. Já osobně jsem se na to moc těšil. 

Na rozdíl od letní pauzy máte ale jen jeden týden na to, abyste byli do ostrého startu připraveni...

Měli jsme všichni své individuální plány. Jasně že to nemůže společný trénink s míčem nahradit, ale v rámci možného jsme pro to, abychom do toho co nejlépe naskočili, udělali maximum. Máme z čeho čerpat, do karantény jsme trénovali tvrdě a dostatečně kvalitně, takže máme na co navázat. Týden je samozřejmě krátká doba, i po téhle pauze, která byla kratší než je ta letní, ale něco určitě doženeme a relativně připraveni bychom být měli. Je samozřejmě individuální věcí, jak se kdo po karanténě cítí, což záleží na tom, jaký měl kdo průběh.

Jak se cítíte vy?

Já jsem těch příznaků moc neměl. Měl jsem ztrátu čichu a pár dní rýmu, takže jsem mohl doma trénovat a být na ten návrat aspoň částečně připravený. Když jsme se sešli ke společnému tréninku, chvíli jsem nejistotu cítil. To je ale jasné, najednou je to zase všechno ve vyšší intenzitě, s balonem, takže nějaká ta přihrávka nebo zpracování optimální určitě nebylo, ale myslím, že to bude v pohodě. Musí být.

Může mužstvu po nucené pauze pomoci k překonání určitých dílčích herních hendikepů větší dávka natěšenosti na fotbal, kterou nyní cítíte? 

Určitě. Vždyť si vemte, že jsme měsíc nehráli, pak byl zápas s Příbramí a pak zase dlouho nic. Všichni se hrozně těšíme, že zase budeme hrát. Věřím, že se to na výkonu projeví.

Není pro vás teď trochu svazující skutečnost, že zatímco jste stáli, soupeři nabrali body a vy je teď zkrátka musíte dohnat?

Body musíme dohánět pořád. Tím spíš, že jsme sezonu nezačali dobře. Když zvládneme dobře zápasy, které nás teď čekají, a posuneme se výš, můžou se ty dva chybějící zápasy, které budeme dohrávat na jaře, změnit v takový příjemný bonus, který nás pak může posunout ještě výš. Takže to může naopak znamenat větší motivaci.

Teď vás ale navíc čeká zhuštěný program, zápasy se budou hrát o víkendech i v týdnu... 

Už jsme to zažili v nadstavbové části. Taky jsme za sebou měli koronavirové období, a pak jsme hráli podobným modelem, jaký nás čeká teď. Já osobně jsem rád. Máme za sebou období, kdy jsme víc trénovali, než hráli. A i když jsou tréninky pestré, když zápasy chybí, je to prostě znát. Ty emoce tomu pak chybí. Teď budeme hrát naopak častěji, věřím, že kondičně na to máme a hlavně máme široký kádr, takže když někdo nebude moct, trenér má kam sáhnout.

19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič