čt 19.11.2020
Aktuální zprávy

Legendární Lubomír Knapp slaví 70!

Neodmyslitelně patří ke zlaté generaci Baníku přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Má na kontě všechny tři mistrovské tituly z té doby, se svými 246 ligovými starty se řadí mezi desítku hráčů, kteří za Baník odehráli nejvíce ligových zápasů v historii. Ve čtvrtek slaví sedmdesátku. LUBOMÍR KNAPP!

"Byly to krásné roky. Hlavně v Baníku," ohlíží se Lubomír Knapp v dokumentu, který Baník u příležitosti jeho jubilea uvedl na svých sociálních sítích, za svou fotbalovou kariérou. Vzpomíná v něm na deset let strávených v Baníku, na trenéry, které v něm potkal, na úspěchy i neúspěchy. "Trenér Hadamczik mě měl přečteného. Když jsem byl v pohodě, očekával ode mě mnohem víc. Když jsem udělal průšvih, on o něm věděl. A já jsem pak musel hrát na dvě stě procent," vzpomíná Lubomír Knapp v dokumentu kupříkladu na trenérskou legendu Evžena Hadamczika.

Ohlíží se v něm také za svým reprezentačním působením. Byl součástí československého týmu, který v kvalifikaci vybojoval postup na závěrečný turnaj ME 1976. Do Jugoslávie však kvůli zranění neodcestoval a zlato, které tehdy tým trenérů Ježka a Vengloše získal, mu tak ve sbírce chybí. "Vždycky, když jsme se pak se spoluhráči v reprezentaci dále potkávali, bylo mi to líto," říká s odstupem 44 let. 

V Baníku působil v letech 1973 až 1983. V tomto roce odešel do Sigmy Olomouc.

Vzpomínkový portrét Lubomíra Knappa si můžete prohlédnout zde. .

10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka