út 27.10.2020
Aktuální zprávy

Také ženy mají zápasovou stopku

Ne ne, cesta ženského týmu Baníku Ostrava zkrátka jednoduchá nebude. Když na konci loňské sezony přišly druholigové baňky o téměř jistý postup do první ligy vinou předčasně ukončené sezony, doufaly, že v letošní sezoně už se nic podobného nestane a postup si vybojují a také užijí. Jenže v současné době jistoty zkrátka neexistují. FAČR ženskou soutěž pozastavila. Zatím jen do konce roku.

Ještě žádný zmar. Současné rozhodnutí FAČR znamená zatím jen to, že čtyři kola, která zbývala na podzim ve druhé lize sehrát, budou dohrána na jaře. Baník je po šestém kole v tabulce třetí, má ale sezonu rozehranou velmi dobře. Na první Spartu "B" ztrácí tři body. Ty tři body, které suverénní letenský celek nad ženami Baníku vybojoval ve vzájemném utkání v Ostravě. 

Béčko Sparty ale do první ligy postupovat nebude. A tak to vypadá, že se o jediný postupový flek bude bojovat mezi Baníkem a Hradcem Králové. Ten je nyní o skóre druhý právě před ženami Baníku. Jenže, Hradec ještě narozdíl od Baníku neabsolvoval duel se Spartou, která nad zbytkem druhé ligy výrazně ční. A vzájemný duel Baníku s Hradcem Králové skončil vítězstvím Slezanek.

Taková zůstane situace až do jara. Přinejmenším. Ženy Baníku doufají, že soutěž se pak znovu rozehraje a Ostravanky situaci zvládnou. Kdyby měly podruhé za sebou ne vlastní vinou přijít o vybojovaný postup... "...bylo by to značně demotivující," připouští Milan Páleník, trenér ženského týmu Baníku. "Věřím, že na jaře už bude vše jinak, že se o to popereme a pokud to zvládneme, že se toho postupu konečně taky dočkáme," míní Milan Páleník.

Nynější rozhodnutí FAČR o tom, že zbylé podzimní zápasy se hrát nebudou, bere s nadhledem. "Podívejte se, jaká je situace. Už nějakou dobu nemůžeme trénovat, holky se připravují individuálně. I kdyby své plány splnily na sto procent, nejsou spolu, netrénují týmově na hřišti, a tohle se nahradit nedá. Já vím, že jsou na tom všechny týmy stejně, ale asi je lepší mít možnost se na zápas pořádně připravit a hrát ho proti stejně připravenému soupeři, než prostě spoléhat na to, že nás tréninková pauza nepostihne tolik jako soupeře. Nehledě na to, že bez pořádného tréninku jsou hráčky náchylnější i ke zraněním," konstatuje Milan Páleník, jehož tým by se nyní chystal na odvetný duel v Hradci Králové, který se měl hrát 31. října. Celý Baník věří, že hrát se bude na jaře a že tento duel, který bude možná klíčový, Baňky také zvládnou.   

0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo