pá 16.10.2020
A-tým

A-tým v pondělí do plného tréninku

Do soboty individuálně, od pondělí znovu v týmu a bez omezení. Tak aktuálně probíhá příprava A-týmu Baníku. O tom, že české profesionální kluby mohou navzdory opatřením trénovat bez omezení, informovala ve středu LFA. Stalo se tak po jednání ministerstva zdravotnictví s Národní sportovní agenturou, která se navíc výraznou měrou zasadila o vznik důležitého dotačního programu COVID-sport 2.

„Je dobře, že profesionální fotbalové kluby nakonec mohou z rozhodnutí vlády trénovat naplno. Při veškerých opatřeních, které už dlouho dodržujeme, včetně pravidelného testování, mi to přijde logické,“ uvedl trenér Luboš Kozel. „A pokud na této skutečnosti má zásluhu Národní sportovní agentura, pak je potřeba jí za její práci poděkovat,“ dodal trenér Kozel.

Národní sportovní agentura se spolu s ministerstvem průmyslu a obchodu podílela také na vzniku dotačního programu COVID-sport 2. 500 milionů korun z tohoto dotačního programu poputuje českým profesionálním klubům z deseti vybraných profesionálních soutěží. Prostředky z tohoto programu by v nelehké době měly pomoci také Baníku.

„Tato podpora profesionálnímu sportu je v současné době nesmírně důležitá,“ řekl Václav Brabec, majitel Baníku Ostrava. „Pro tuzemský profesionální sport je skvělou zprávou, že má v Národní sportovní agentuře a jejím předsedovi Milanu Hniličkovi takovou podporu,“ pokračoval šéf ostravského klubu.

Baník v současné době sčítá ztráty. „Ty nyní narůstají v několika oblastech. Přicházíme o značné prostředky z ticketingu. Jsou to prostředky, o které se Baník vzhledem ke své výjimečné návštěvnosti ve svém běžném provozu opírá. Současné krize zasáhla také partnery klubu, což se na klubových příjmech bohužel také projevuje. Je dobře, že se Národní sportovní agentura v této situaci za profesionální sport takovýmto způsobem staví. A ještě jednou za to děkuji,“ doplnil Václav Brabec. 

11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín