pá 18.9.2020
A-tým

Preview: Baník – Pardubice (sobota, 16:30)

Povinnost i okolnosti hovoří jasně – tenhle zápas je zapotřebí vyhrát. Jenže i když jde Baník na nepříliš známého nováčka, Pardubice v minulém kole vyrazily expertům a bookmakerům dech remízou 1:1 se suverénní a dominantní Slavií. Utkání má na Městském stadionu výkop v sobotu v 16:30, lístků je dostatek.

SOUPEŘ

Pardubice mezi elitu vstoupily nad očekávání. Přestože musejí kvůli nevyhovujícímu stadionu hrát domácí zápasy v azylu v Ďolíčku, dokázaly už získat čtyři body, když ve Vršovicích udolaly Teplice 1:0 a obraly o body dokonce vysoce favorizovanou Slavii. Hlavní devízou východočeského celku je teamwork. Na soupisce nemá sice žádná zvučná jména se stovkami ligových startů, ale osa týmu je pohromadě už dlouho a právě dobrá organizace a sehranost z něj dělají velmi nepříjemného soupeře. Baník se s Pardubicemi dvakrát trápil i v druholigové sezoně 2016/17; na východě Čech remizoval 0:0 a doma na jaře 1:1 - obě utkání mimochodem pamatuje Jakub Pokorný. Jako střelec Pardubic se prozatím profiluje se dvěma trefami Emil Tischler, na nedávný sraz reprezentace v Olomouc obdržel po dobře známých okolnostech podobně jako čtyři baníkovci narychlo pozvání Tomáš Solil.

BANÍK

Baníkovci potřebují tři body. Před soubojem s Pardubicemi ve středu ve Frenštátu pod Radhoštěm splnili postupovou povinnost ve druhém kole MOL Cupu vítězstvím 4:0 na domácím Beskydem, ale ligový zápas bude úplně jiný. Stejně tak zřejmě i sestava, ve které Baník vyběhne. Trenéři stále nemohou počítat se zraněným Patriziem Stronatim. V týmu už není ani Tomáš Smola, který v týdnu přestoupil do rumunského CS Gaz Metan.

NÁZOR TRENÉRA

Ivan Kopecký: „Pardubice mají dobře organizovanou hru. Jejich síla je v týmovosti, jsou zodpovědní. Chytili začátek, jsou na dobré vlně a pro jejich psychiku to je důležité. Stejně tak jako remíza se Slavií. My ale do zápasu jdeme jednoznačně s cílem vyhrát a uděláme vše pro to, aby od první minuty bylo vidět, že mužstvo jde vidět za vítězstvím. “

DIVÁCI

Kapacita stadionu se pro utkání s Pardubicemi zvedá na 8040 míst. Lístky už jsou ve volném prodeji a na obvyklých místech včetně pokladen stadionu se dají sehnat kdykoliv před utkáním. Více zde

BULLETIN

Tradiční zápasový magazín tentokrát přinese rozhovor s reprezentantem Adamem Jánošem, v rubice Cizinci v Baníku se věnuje Igoru Klejchovi a Vladimíru Siagovi a bezpochyby zaujme rozhovor s brankářkou Lenkou Roháčkovou, která krom branky žen Baníku hájí i branku házenkářek Sokolu Poruba. A nabízí i spoustu dalšího. Cena tištěného vydání je 30 korun. Ke stažení i v elektronické verzi na ticketlive.cz.


FORTUNA:LIGA – 4. kolo:

Baník (13. místo, 2 body) – Pardubice (10. místo, 4 body)

Sobota 16:30, Městský stadion

Rozhodčí: Proske – Blažej, Vlček


Nejlepší střelci: Chvěja, Potočný (oba 1) - Tischler (2)

Absence: Stronati (zranění) - Hlavatý (nejistý start)

Komu hrozí stop: -


BANÍK VS PARDUBICE V SAMOSTATNÉ ÉŘE

Bilance vzájemných zápasů: 2 / 0-2-0 1:1


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (16. dubna 2017, II. liga)

BANÍK – PARDUBICE 1:1 (0:1)

Branky: 68. Sus - 14. Kudrna. Rozhodčí: Matějček – Fišer, Pfeifer. ŽK: Hlinka, Helešic, Mičola, Sus - Kudrna, Fousek, Kayamba. Diváci: 4789.

Baník: Vašek - Sus, Pokorný, Zápotočný, Helešic - Pekár (46. Mondek), Hlinka, Hrubý - Mičola, Jakubov, Stáňa (82. Urgela). Trenér: Petržela.

Pardubice: Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Čiernik – Kudrna – Kayamba (90. Přibyl), Řezníček (75. Schejbal), Jeřábek, Ladra – Petráň (69. Fousek).Trenér: Krejčí.

4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta