čt 13.8.2020
A-tým

Do Baníku přestoupil Daniel Tetour

Kádr Baníku je znovu o jedno jméno širší. Přibyl do něj totiž Daniel Tetour, hráč, který do Ostravy přestoupil z pražské Dukly. Šestadvacetiletý záložník v Baníku podepsal smlouvy na dva roky s opcí.

"Jsme rádi, že se nám podařilo jednání s Duklou i hráčem samotným dovést do úspěšného konce a že Daniel už nejenže je našim hráčem, ale už se s týmem připravuje v Rakousku," uvedl Michal Bělák, výkonný ředitel Baníku Ostrava. 

Daniel Tetour už skutečně absolvoval první trénink a trenér Luboš Kozel věří, že se s týmem sžije co nejdříve. "Přišel hráč, který zvýšil konkurenci ve středu hřiště. O takového hráče jsme usilovali vlastně po celou dobu," řekl Luboš Kozel. 

Daniela Tetoura velmi dobře zná. Byl to právě Luboš Kozel, kdo jej před lety v pražské Dukle vytáhl z dorostu mezi muže. Takže také dobře ví, co od nového hráče čekat. "Jeho silnou stránkou je klid na míči, neustálá nabídka, protože je to fotbalista, který chce pořád hrát. Má velmi dobrý první dotek a těžko se mu odebírají míče," řekl Luboš Kozel.

A také Daniel Tetour věří, že do představ trenéra o tom, jak by měl Baník hrát, zapadne. "Vím, že trenér Kozel chce hrát kombinační hru. To mi vyhovuje, proto mě nejspíš Luboš Kozel do mužstva chtěl," řekl Daniel Tetour, který je rád, že svou kariéru pro příští období spojil s Baníkem. "Je to velký pojem. Baník je tým, který se dnes rozhodně může srovnávat se Slavií, Spartou nebo Plzní," dodal nováček v řadách Baníku. 

10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala