st 12.8.2020
MUZ

Pozdní finiš v Söchau: Admira - Baník 2:1

Druhý přípravný duel Baníku v rámci herního soustředění v Rakousku skončil porážkou. Admira Wacker Mödling přehrála na hřišti v Söchau výběr trenéra Luboše Kozla 2:1.

Hned v první minutě se domácí po nákopu za obranu dostali do gólové šance. Viktor Budinský vytáhl první těžký zákrok a situaci zachránil. Admira se na suchém a hrbolatém hřišti prosazovala silovým fotbalem a byla u míče častěji než Baník. V 5. minutě přišla další šance domácích, tentokrát Viktor Budinský zasahovat nemusel, míč šel mimo.

Ve 20. minutě zahrávali domácí přímý kop z velmi nebezpečné vzdálenosti, míč ale skončil na tělech hráčů v baníkovské zdi.

A ve 26. minutě vystřelil velmi nebezpečně Marcus Maier, Viktor Budinský se ale zaskvěl a ránu, která mířila pod břevno, vytáhnul na roh.

Baník se do nebezpečnějších situací dostával po centrech ze stran, domácí si však pozice před vlastním gólmanem pohlídali, střelu Davida Buchty, která mohla brankáře Leitnera vylekat, stačil někdo z bránících hráčů Admiry zablokovat.

Ještě před poločasem to Baník zkusil po levé straně. Ondřej Šašinka posunul Milanu Lalkovičovi, ten si míč připravil ke střele, vypálil z hranice šestnáctky a těsně minul!

Po přestávce se jako první mohl prosadit Milan Jirásek, také jeho střele z hranice šestnáctky po hezké akci chyběly jen centimetry.

V 56. minutě se Rakušané dostali do vedení. Markus Pink vystřelil do šibenice nechytatelně. Baník se ale s přibývajícím časem dostával stále více do hry a možností přibývalo. Hlavičku Tomáše Zajíce vyškrábl gólman Haas. Ještě předtím se mohl hlavou prosadit i Roman Potočný. Baník začal ovládat hru, vtom však přišla zbytečná chyba a trest v podobě gólu na 2:0.

Snížení obstaral přesnou ranou Milan Jirásek a v úplném závěru byl znovu blízko Tomáš Zajíc. Chtěl hlavičkovat zcela mimo dosah gólmana, který mu jeho první pokus chytil, těsně však minul.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "V prvním poločase jsme se téměř nedostali do koncovky a výkon nebyl dobrý. Soupeř se nám na hrbolatém terénu dlouhými míči dostával za záda, měl z toho šance, měli jsme problém se vyrovnat i s agresivitou soupeře. Druhý poločas, i když jsme ho prohráli, byl z naší strany herně lepší."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

12.
středa
srpna
Admira Wacker VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 56. Pink, 81. Ristanic – 88. Jirásek.

Sestavy

Admira Wacker

Leitner (46. Haas) - Bauer (85. Washington), Schösswendter (62. Petlach), Koller (85. Pejovic), Lukacevic - Tomic (46. Buchta), Hjulmand (80. Vorsager) - Maier (69. Cirkovic), Hoffer (62. Saracevic), Kadlec (69. Ristanic) - Maierhofer (46. Pink).

Baník

Budinský - Fillo (61. Juroška), Svozil (46. Pokorný), Šindelář (76. Stronati), Fleišman (76. Holzer) - Kaloč (76. Jánoš), Chvěja (76. Drozd)- Lalkovič (46. Reiter), Šašinka (46. Jirásek), Buchta (61. Potočný)- Smola (61. Zajíc).
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta