so 8.8.2020
MUZ

Vydařená cesta do Maďarska: Honvéd Budapešť - Baník 1:2!

Velmi dobře si Baník počínal v prvním utkání herního soustředění v Rakousku. Za soupeřem, jímž byl nakonec Honvéd Budapešť, sice musel cestovat až do maďarského Györu, utkání ale Baník zvládl a nad pátým týmem maďarské ligy z uplynulé sezony vyhrál 2:1. O vítězství rozhodl v poslední minutě Filip Kaloč.

Pro Honvéd se jednalo o generálku na start maďarské ligy, což bylo v úvodní fází zápasu znát. Maďaři byli přece jen poněkud aktivnější, ale do gólových situací je Baník nepouštěl. Jan Laštůvka chytil v první minutě přímý kop, a pak už mnoho práce neměl. Ostravané se v úmorném pětatřicetistupňovém vedru dostávali stále častěji do nebezpečných situací a rozhodně měli v prvním poločase více šancí, než domácí. Ve 20. minutě vnikli tři baníkovci do otevřené obrany Honvédu, Tomáš Zajíc posunul v šestnáctce doleva Romanu Potočnému, ten chtěl ještě vylepšit pozici Rudolfu Reiterovi, ale jeho finálce scházela přesnost.

O chvíli později chybělo Tomáši Zajícovi jen málo k tomu, aby dosáhl na centr Rudolfa Reitera. Ten ve 27. minutě po chybě Honvédu znovu vnikl do pokutového území maďarského týmu, pustil se mezi dva obránce, po střetu s nimi upadl, nicméně sudí penaltu neodpískal.

A o chvíli později poslal Jan Juroška vynikající centr ke vzdálenější tyči, tam si naběhl Roman Potočný, vystřelil hlavou a trefil tyč.

V 50. minutě se Baník dostal do vedení. Akci rozehrál po zemi gólman Viktor Budinský, míč se rychle dostal na pravou stranu, tam jej Tomáš Zajíc posunul rozběhnutému Ondřeji Šašinkovi. Ten zatáhl míč až do šestnáctky, šajtlí přihrál k druhé tyči Romanu Potočnému, jenž zakončení bezchybně zvládl a Baník vedl.

To už tým trenéra Luboše Kozla hru viditelně ovládl. Přesto se Honvéd dostal v 60. minutě do šance, Daniel Gazdag přestřelil. Vzápětí se na druhé straně dostal do vynikající pozice Ondřej Chvěja, rozhodl se přihrát Milanu Lalkovičovi, jemuž tutovku vychytal brankář Tujvel.

Vyrovnání přišlo nečekaně v 74. minutě. Daniel Gazdag využil chyby Baníku a zblízka prostřelil Viktora Budinského.

Baník ale se ale nechtěl srovnat s tím, že by o vítězství přišel a v poslední minutě si na hranici šestnáctky převzal přihrávku od Ondřeje Chvěji Filip Kaloč, vystřelil přesně k tyči a rozhodl tím o ostravském vítězství.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Byla to výborná prověrka, soupeř byl herní. První půlhodinu byl lepší, ale my jsme se po šanci a tyči Potočného dostali do zápasu, to nám pomohlo a začali jsme si věřit. Druhý poločas byl v náš prospěch, výkon šel nahoru. Ale zase jsme udělali chybu a soupeři jsme nabídli vyrovnání. Ale jsme rád, že i po vystřídání jsme dokázali reagovat a utkání rozhodnout."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

8.
sobota
srpna
Honvéd Budapešť VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 74. Gazdag – 50. Potočný (O. Šašinka), 90. Kaloč (Chvěja).

Sestavy

Honvéd Budapešť

Tujvel – Mezghrani, Batik, Baráth, Tamás – Gazdag, Hidi (75. Kamber), Zsótér, Kesztyűs (75. Cipf) – Moutari (57. Gale), Ugrai (81. Lanzafame)

Baník

Laštůvka (46. Budinský) – Juroška (60. Fillo), Pokorný (83. Svozil), Stronati (83. Šindelář), Holzer (83. Fleišman) – Jirásek (60. Kaloč), Jánoš (83. Drozd) – Reiter (60. Lalkovič), O. Šašinka (70. Smola), Potočný (60. Buchta) – Zajíc (60. Chvěja).
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton