pá 7.8.2020
Juniorka aktuality

Začíná MSFL. Béčko přivítá Znojmo

Po pěti měsících bez mistrovského zápasu se ostrého mače dočká i záloha Baníku. Béčko vedené koučem Danielem Tchuřem rozehraje podzimní část MSFL v neděli utkáním proti Znojmu. Domácím stadionem jsou opět Markvartovice, čas výkopu je 10:15.

Proti Znojmu v březnu naposledy nastoupili, proti Znojmu znovu začnou. Mezi tím je dlouhá pauza pěti měsíců zaviněná celosvětovou koronavirovou krizí.

„Už se samozřejmě těšíme, protože zápas o body vám příprava nenahradí,“ usmál se trenér Daniel Tchuř, jehož tým během dlouhého přípravného i předpřípravného období většinu zápasů přesvědčivě vyhrál. „Tohle ale není vůbec směrodatné. Fotbal v soutěži je úplně jiný než přípravě, kde na vás není žádný tlak.“

Jeho tým se jako obvykle v pauze proměnil, odešli například Martin Krakovčík nebo Martin Foltyn, nové tváře naopak do kádru přibyly z klubové devatenáctky. „Máme tam celkem hodně nových kluků z devatenáctky, kádr je trošku změněný, přesto nechceme slevovat z cílů a určitě bychom se rádi pohybovali v popředí soutěže. Ale pochopitelně naším hlavním posláním je zapojovat mladé hráče do mužského fotbalu a dát jim prostor, aby si ho oťukali v kvalitní soutěži, kterou MSFL je,“ vysvětlil Daniel Tchuř.

Prvním soupeřem juniorky bude Znojmo, kde v březnu Baník triumfoval drtivým poměrem 5:0. „Pět měsíců se nehrálo, řada těch týmů se dost změnila. Na dálku a z přípravy je teď těžké hodnotit sílu jednotlivých týmů. Uvidíme, jak budou vypadat první kola. Ale jak říkám, my se díváme sami na sebe,“ řekl Daniel Tchuř, který v úvodu sezony postrádá marody Jarmila Blahutu, Lukáše Lehnerta a Samuela Kuliga.

Nedělní zápas je otevřen rovněž fanouškům. Klub se však musí řídit platnou vyhláškou krajské hygienické stanice, podle níž se aktuálně otevřených akcí může účastnit maximálně 500 osob. Více se do areálu v Markvartovicích tedy nedostane.

Zápasy MSFL vysílá naživo i společnost TVCOM.cz, nedělní zápas Baníku lze tedy sledovat i na internetu.

29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko