út 4.8.2020
Aktuální zprávy

Baňky podstoupí další tvrdý test

Tvrdou lekci inkasovaly ženy Baníku v prvním utkání přípravy na novou sezonu. Druholigový Baník podlehl prvoligovým brněnským Horním Heršpicím 0:6. A pokračuje v tvrdé přípravě dál. Naordinoval si další těžký přípravný zápas, znovu proti týmu z první ligy, tentokrát slovenské. V neděli v 10 hodin nastoupí v Žilině proti tamnímu celku.

Zápas mezi ženami Baníku a Horních Heršpic měl baňkám kromě jiného ukázat jaký je asi momentální ligou mezi prvoligovou druholigovou společností. Jak známo, Baník chce v nadcházející sezoně dokonat postup mezi českou elitu. "A ukázalo se, že máme před sebou ještě spoustu práce, což se projevilo zejména v první půli," poznamenal trenér Milan Páleník. "Soupeř nás předčil v agresivitě a rychlosti na míči, navíc jsme se dopustili individuálních chyb v obraně a dva, možná tři góly jsme soupeři darovali zadarmo," glosoval trenér Páleník průběh prvního přípravného utkání žen v nové sezoně proti soupeři, který nejenže hraje o soutěž výš, ale soutěž mu začíná už za dva týdny, zatímco Baník se bude na svůj start ještě měsíc připravovat.

Druhá půle už byla ze strany žen Baníku přece jen lepší. "Dostali jsme se i do gólových šancí, jen nám chyběl klid v koncovce," dodal ještě Milan Páleník.

Ženy Baníku, které nyní tráví soustředění ve Valašské Bystřici, pokračují dál v programu náročných přípravných zápasů. V neděli nastoupí v Žilině proti domácímu týmu, který patří mezi přední celky slovenské ženské první ligy. "Nemá smysl vybírat si soupeře, které kvalitativně převyšujeme. Takové zápasy nás nikam neposunou. Pokud chceme boj o první ligu zvládnout, musíme být nejlepším týmem ve druhé lize, to už si žádá opravdovou kvalitu. S tou se proto musíme co nejvíce konfrontovat," poznamenal Milan Páleník.

Utkání v Žilině začíná v 10 hodin, B-tým baníkovských žen nastoupí v úterý od 17 hodin ve Valašské Bystřici proti Horní Bečvě a v neděli od 16 hodin v domácím prostředí v Hošťálkovicích proti Českému Těšínu.


Baník Ostrava - Horní Heršpice 0:6 (0:4)

Sestava Baníku: :Havrlantová - Kremserová, Weidingerová, Hrubá, Stařinská - Sehnálková, Burová, Drahníková, Vojtková-Hegrová, Kutnerová. 

Střídaly: Roháčková, Kotalová, Matějová, Vaculová, Štěpánová.

29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma