so 1.8.2020
MUZ

Na úvod přípravy remíza: Nitra - Baník 1:1

První přípravné utkání Baníku v nové sezoně skončilo remízou. Mnoho velkých šancí zůstalo v Nitře nevyužito, ujala se jen hlavička Jakuba Pokorného, a tak se zrodil výsledek Nitra - Baník 1:1.

Baník byl od úvodních minut aktivnější, hrál častěji s míčem než soupeř, chvíli ale trvalo, než se začal dostávat do zakončení. V 10. minutě se uvolnil Milan Lalkovič, jeho střelu gólman Dávid Šípoš chytil. V 19. minutě poprvé výrazněji zahrozili domácí, ovšem byli velmi blízko! Střelu zblízka, která se už už snášela do branky, gólman Viktor Budinský tygřím skokem a nataženou rukou dokázal na lajně zastavit.

Baník kontroval ve 22. minutě, spolupráce centrujícího Jiřího Fleišmana a hlavičkujícího Jakuba Pokorného ještě ke gólu nevedla. Šípoš byl proti a také on zasáhl výborně. Pak to zkoušel zajímavou střelou Ondřej Šašinka, mířil ale vedle. Načež začali hrozit domácí. Nejdříve dokázala baníkovská obrana na poslední chvíli zastavit velmi nebezpečný nitranský kontr, poté následovala domácí série rohových kopů a domácí tlak vyústil nebezpečnou střelou ze strany pokutového území, kterou gólman Baníku chytil.

Ve 49. minutě vpadli domácí po své levé straně do šestnáctky Baníku, míč se dostal k Armenu Hovhannisjanovi, ten si balon navedl až před Viktora Budinského a zblízka jej překonal.

Gól byl impulzem pro Baník. Jeho převaha začala od té chvíle narůstat a Jan Juroška byl brzy blízko vyrovnání. Šípoš znovu zachránil. V 56. minutě zahrál Jiří Fleišman roh, na míč si naskočil Jakub Pokorný a hlavou srovnal.

Přišly i další šance, v jedné z nich chybělo Tomáši Zajícovi šťastnější zpracování, několikrát se ve velmi nebezpečné pozici ocitl Ondřej Chvěja. Tomu scházelo ke gólu skutečně málo. Vedle vystřelil Denis Granečný, Tomáši Zajícovi scházely v poslední minutě centimetry, a tak zápas skončil remízou.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Na to, že to bylo první utkání, z hlediska tempa a náročností to splnilo parametry. Co se týče výkonu, první poločas jsem hráli komplikovaně na posledních třiceti metrech. Ztráceli jsme míče před pokutovým územím. Druhý poločas jsme začali nejhůře, jak jsme mohli, zbytečná chyba a gól. Ale pak se s tím mužstvo popasovalo dobře, soupeře jsme přehrávali a měli jsme tři čtyři gólové šance, které jsem ale neproměnili."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

31.
pátek
července
Nitra VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 49. Hovhannisjan – 56. Pokorný (Fleišman).
Diváci: 500

Sestavy

Nitra

Šípoš – Podhorín, Magda, Kuník, Charizopulos, Vrábel, Záhumenský, Šefčík, Faško, Chobot, Hovhannisjan

Baník

Budinský – Juroška, Pokorný, Azackij, Fleišman (77. Reiter) – Kaloč, Jirásek (82. Jánoš) – Lalkovič (77. Potočný), Šašinka (61. Chvěja), de Azevedo (46. Granečný) – Zajíc.
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček