pá 24.7.2020
Juniorka aktuality

Béčko čeká příprava v Heřmanicích

Zatímco A-tým Baníku se ke svému návratu do přípravného procesu stále jen chystá, třetiligová rezerva už má za sebou čtyři přípravné duely a těší se se na pátý. V sobotu v 16:30 hodin si béčko Baníku zahraje v Heřmanicích.

V dosavadních čtyřech zápasech si B-tým Baníku vedl vždy dobře a všechna utkání s náskokem vyhrál. 

"To ale není nic, kvůli čemu bychom měl předčasně jásat, hrajeme se soupeři z nižších soutěží, takže ani jiné výsledky neočekávám. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom se mohli konfrontovat také s kvalitnějšími týmy, třeba z druhé ligy, ale vzhledem k tomu, jak a kdy se letos profesionální soutěže dohrávaly, bylo prakticky nemožné nějaký takový přípravný zápas dojednat," řekl Daniel Tchuř, trenér B-týmu Baníku.

"Ale svůj význam ty zápasy mají, proto jsem rád, že pokračujeme v sobotu v Heřmanicích. Vidíme kluky v akci, hodnotíme si jejich přístup nejen k tréninku, ale i k zápasům, to jsou užitečné poznatky, když pominu fakt, že hráči jsou v potřebném zápasovém zatížení," poznamenal Daniel Tchuř.

Jeho kádr doznal určitých změn. "Do tréninkového procesu se přidali někteří mladí kluci ročníku 01 a 02. Jsou to kluci, pro které už nemělo smysl pokračovat v devatenáctce, protože už si musí intenzivně zvykat na dospělý fotbal, na vlastní kůži pocítit, na čem musí zapracovat, aby se se silovějším pojetím fotbalu dokázali vyrovnat a prosadit se v něm," řekl trenér, jenž si je dobře vědom, že má nyní v týmu několik mladých nadějí Baníku, na jejichž budoucnost klub spoléhá. 

"Ano jsou tu kluci jako Jakub Tamajka, Vojta Wojatschke, Samuel Kulig, Marek Kostka, Timofej Barkov, Petr Jaroň a další, ale platí, co jsem řekl před chvílí. Talent nestačí. Každý z těch kluků musí pochopit, jak k práci přistoupit a že nic v jejich vývoji není hotovo. Naopak. Teď mají před sebou hodně práce, aby přechod do dospělého fotbalu zvládli co nejlépe. Chci v jejich práci vidět, maximální snahu, zaujetí a vášeň, bez toho to nepůjde," pokračoval trenér Baníku B. 

A v podobném tónu pokračoval, když měl odpovědět na otázku, jaký cíl si B-tým před novou sezonou, jejíž start se zvolna blíží, stanoví: "Ten primární cíl je stále stejný. Vychovat co nejvíce hráčů pro profesionální fotbal, nejlépe pro A-tým Baníku." 

29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković