čt 16.7.2020
Aktuální zprávy

Schmucker kemp? Skvělá premiéra!

Intenzivní práce na zdokonalení brankářských dovedností pod odborným dohledem a také vzpomínkou na obětavou práci Františka Schmuckera, muže, jenž v Baníku vychoval řadu vynikajících brankářů. Takový byl první ročník Schmucker kempu, jenž se v Ostravě konal v první polovině července a jenž byl velmi zajímavou šancí pro všechny mladé brankáře, kteří se do něj přihlásili.

Po celý týden dvakrát denně se na plochách tréninkového centra Vista v Ostravě Zábřehu a v Markvartovicích scházeli přihlášení brankáři, aby na svých stávajících kvalitách pod dohledem vynikajících brankářských trenérů pracovali. Nebyl to jen Ivo Schmucker, syn zmíněného Františka Schmuckera a dnes jeden z trenérů baníkovských gólmanů, kdo jako hlavní garant kempu na tréninky brankářů dohlížel.

Mladí brankáři měli tu čest učit se od Víta Baránka, Petra Vaška, Antonína Bučka, Michala Daňka, Jiřího Hlaváče, Ondřeje Prepsla, Radima Plaskury, Radka Řehulky. „Všem těmto trenérům za jejich skvělou práci děkuju. A přidal bych k nim Také Michala Chudíka, Milana Páleníka, Anetu Cholevovou i mládežnické sekretáře Romana Holiše a Richarda Urbana,“ řekl Ivo Schmucker, jenž byl spokojen s počtem brankářů, kteří se na týdenní kemp přihlásili. „Bylo jich dvaadvacet, to je na začátek výborné číslo. V brankářských kempech budeme pokračovat. Jsem rád, že tolik mladých gólmanů mělo chuť kvalitativně se někam posunout, něco nového se dozvědět a třeba si i užít doprovodný program, kterým jsme kemp zpestřili. Děkuju všem, kteří pomohli a těm, kteří se zúčastnili a těším se, že se za rok setkáme znovu. A třeba i s gólmany, kteří se přihlásí poprvé,“ uzavřel Ivo Schmucker.

21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar