čt 25.6.2020
A-tým

Milan Lalkovič: V Liberci potřebujeme vyhrát

Karty jsou rozdány jasně. Pokud chce Baník ještě čeřit vodu v boji o Evropskou ligu, musí pod Ještědem v sobotu bezpodmínečně zabodovat. “Víme to, potřebujeme vyhrát a uděláme pro to všechno,” řekl Milan Lalkovič.

Počty při pohledu do tabulky nejsou vůbec složité. Baník se potřebuje dostat minimálně před Liberec, který má o dva body více, ale v konečném účtování bude samozřejmě záležet i na výsledku finále MOL Cupu.

“Potřebujeme body, snažíme se skončit čtvrtí anebo pátí. Škoda, že jsme to nedotáhli na Spartě. Ale byla tam ta devítiminutovka, kdy jsme dostali tři góly, a na Spartě pak není lehké dohánět výsledek,” prohlásil Milan Lalkovič.

S Libercem Baník v základní části doma prohrál 1:2 a nedávno na severu Čech remizoval 0:0. “Musíme být určitě silnější na balonu, hrát sebevědomě. Hrajeme o Evropu, potřebujeme tam vyhrát,” řekl Milan Lalkovič.

Slovenský záložník, kterého zlobily časté zdravotní problémy, se v posledních týdnech dostal daleko více do hry.

“Jsem rád. Mluvil jsem s trenérem, bavili jsme se o tom, jaké věci bych měl změnit. Jsem ale rád, že nastupuji více. Cítím se na hřišti dobře. Dlouho jsem nehrál, byl jsem zraněný, ale makám a snažím se zlepšovat a využít příležitost,” svěřil se košický odchovanec.

12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček