čt 18.6.2020
Aktuální zprávy

Radek Slončík: Ve výchově mládeže patříme ke špičce!

Je to další úspěch Akademie FC Baník Ostrava a výsledek dobré spolupráce lidí, kteří v ní pracují. Tak hodnotí vynikající triumf baníkovské šestnáctky na Memoriálu Vlastislava Marečka Radek Slončík, šéf Akademie FCB.

„Ve výchově mládeže už patříme ke špičce v republice, tyto úspěchy jsou toho důkazem,“ konstatoval Radek Slončík a na konto silného ročníku 2004 poznamenal: „Tento ročník, ale nejen tento, i další generace, které v Akademii vychováváme, jsou odrazem dobré spolupráce všech lidí počínaje skautingem, přes trenéry, kondiční trenéry, sekretáře, zdravotní úsek, školní pracovníky až po rodiče a samotné hráče.“

Radku Slončíkovi se líbila hra, jíž se baníkovská šestnáctka pod vedením hlavního trenéra Marcela Frajta na finálovém turnaji v Praze prezentovala. „Narazili jsme na nejlepší týmy. V semifinále jsme porazili Spartu, ve finále Slavii. V obou zápasech jsme byli fotbalově lepší a zaslouženě jsme obsadili první místo,“ řekl šéf Akademie FCB.

„Osobně dohlížím na dodržování nastavené herní koncepce, která nám začíná přinášet nejen výsledky, ale i výborné individuality. Byli jsme zdravě sebevědomí, silní na míči, dobří v kombinaci a celkově výborně kondičně připraveni. Byla radost se na kluky dívat. Až šest hráčů se může dostat do nominace reprezentace ČR U17,“ prohlásil Radek Slončík.

Vítězství na Memoriálu Vlastislava Marečka je vynikajícím úspěchem, zároveň se však jedná jen o milník na cestě za výchovou kvalitních hráčů v Baníku Ostrava. „Chceme se stále zlepšovat. Filozofií Akademie je budovat hrdost v hráčích k FCB, cílem hráčů by mělo být v budoucnu oblékat dres A týmu Baníku Ostrava.“

Bez kvalitního zázemí to však nejde. To platí pro A-tým stejně jako pro mládež. Že mládež Baníku vysoce kvalitní zázemí pro svou práci má, za to je stejně jako celý Baník, vděčna svému majiteli Václavu Brabcovi. „Chtěl bych poděkovat panu majiteli za podmínky, které nám vytváří. V mládeži se budeme nadále snažit vychovat kvalitní odchovance, aby v brzké době následovali Kubu Drozda v A týmu Baníku,“ uzavřel Radek Slončík.

15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček