po 1.6.2020
Aktuální zprávy

Středeční zápas se hraje bez diváků

I středeční ligové utkání Baníku s Plzní se bude hrát bez přístupu veřejnosti. Je to důsledek přetrvávajících vládních opatření, dle kterých se může na jednom místě současně shromáždit maximálně 300 osob, v případě fotbalových utkání i včetně hráčů a realizačních týmů.

Zhruba dvě třetiny povolené kapacity zabírají hráči, realizační týmy, vedení obou klubů, pořadatelská a zdravotní služba, televizní štáby, média a hlavní partneři klubu. Výraznou část zbývajících míst - 125 - vedení Baníku nabídlo nejvěrnějším aktivním fanouškům, kteří se však rozhodli nabídku slušně neakceptovat s vysvětlením, že za současného stavu, který na stadionech FORTUNA:LIGY panuje, se vstupu na utkání v solidaritě s ostatními baníkovskými fans vzdají. Baník tedy vstupenky nabídl partnerům klubu.

“Pro klub s tak neuvěřitelnou fanouškovskou tradicí jako Baník je nesmírně složité a v podstatě nemožné zvolit řešení, které by uspokojilo všechny. Jsme nesmírně vděčni a rádi, že máme tisíce permanentkářů, kteří všichni by si za svou věrnost Baníku vstup na utkání zasloužili, jenže kapacita je mnohonásobně menší. Snažili jsme se tedy najít určitý kompromis a hlavně v rámci daných opatření vytvořit co nejlepší prostředí pro hráče na hřišti, ale srozumitelný je také krok a gesto fanoušků, kteří se nechtějí selektovat navzájem, a na stadion chtějí buď všichni, anebo nikdo. Nezbývá než věřit, že podmínky se co nejdříve znovu ještě více uvolní a zase se sejdeme na stadionu kompletní, protože fanoušci jsou základní esencí fotbalu a bez nich to není ono. Všem našim příznivcům a držitelům permanentek děkujeme za pochopení situace, do které se žádný klub nedostal vlastní vinou,” řekl výkonný ředitel FC Baník Ostrava Michal Bělák.

35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný