po 27.1.2020
MUZ

Rozhodl rozstřel: Baník - D. Streda 1:1, na penalty 4:5

Nerozhodným výsledkem 1:1 skončilo po základní hrací době utkání o třetí místo na Tipsport Malta Cupu mezi Baníkem a Dunajskou Stredou. O vítězi musely rozhodnout penalty a v nich byl úspěšnější soupeř.

Zápas byl poznamenán únavou plynoucí z velkého tréninkového zatížení obou týmů. V prvním poločase měl hru převážně pod kontrolou Baník. V 7. minutě poslal do střelecké možnosti Robert Hrubý Ondřeje Šašinku, ten vystřelil, ale trefil jen boční síť. V 10. minutě vystihl Milan Lalkovič špatnou rozehrávku soupeře, sebral balon, pokusil se ho předložit před branku spoluhráčům, ale obrana soupeře situaci zvládla. O chvíli později poslal Robert Hrubý zajímavý míč na malé vápno Ondřeji Šašinkovi, tomu chyběly ve skluzu centimetry. Slovenský protivník měl možnost ve 27. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal k hlavičce Lalatovič. Jan Laštůvka jeho střelu vyrazil.

Po pauze pustil Baník soupeře zničehonic do vedení. Z trestného kopu se trefil Davis. O chvíli později zachránil Jan Laštůvka situaci, když zlikvidoval šanci Divkovičovi. 

Baník vyrovnal v 70. minutě, tentokrát vystihl rozehrávku soupeře Tomáš Smola a s gólmanem si následně věděl rady.

Utkání skončilo 1:1 a o třetím místu musely rozhodnout penalty. Postupně proměnili Ondřej Šašinka a Milan Jirásek, ve třetí sérii zaváhal Adam Jánoš, pak byl úspěšný Nemanja Kuzmanovič a Tomáš Smola a v posledním možném okamžiku zachránil situaci chycenou penaltou Jan Laštůvka. Gólman soupeře pak vychytal Jiřího Fleišmana, slovenský celek svou penaltu proměnil a bylo rozhodnuto.

Fotogalerie

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

27.
pondělí
ledna
Dunajská Streda VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 56. Davis, rozh. penalta Boateng - 70. Smola.
Diváci: 100

Sestavy

Dunajská Streda

Jedlička (46. Saras) – Blackman, Lalatović (83. Boateng), Beskorovainyi, Davis – Kružliak, Fábry – Divković, K. Vida, Javro – Ramirez.

Baník

Laštůvka – Fillo (61. Reiter), Pokorný, Svozil, Holzer (84. Fleišman) – Hrubý (61. Jirásek), Kuzmanovič, Kaloč (84. Jánoš) – Lalkovič (72. Procházka), Šašinka, Granečný (61. Smola).
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín