st 22.1.2020
MUZ

Varování před Maltou: Baník - Ružomberok 0:4

Vysokou porážkou 0:4 skončil poslední přípravný duel Baníku před odletem na soustředění na Maltu. Soupeřem Ostravanů byl MFK Ružomberok, který hru ovládl ve druhé půli, kdy také rozhodl o vysokém vítězství.

Dění na hřišti v první půli tomu, jaký výsledek se nakonec zrodí, nenasvědčovalo. Baník byl aktivnější a měl také víc šancí. Do velmi dobré palebné pozice se dostal David Buchta. Šanci měl i Tomáš Smola, v šestnáctce se prodral k hlavičce, svůj souboj vyhrál, ale míč nakonec těsně minul tyč. A velkou možnost promarnil i Nemanja Kuzmanovič. Také on se v šestnáctce ocitl v gólové pozici, z níž minul branku.

Gól se mezitím narodil na druhé straně hřiště. Viktoru Budinskému, se nepovedla rozehrávka, míč získal soupeř, konkrétně Alexander Mojžíš, a střelou do prázdné branky otevřel skóre. 

Ve druhém poločase se obraz hry postupně změnil.  Baník už si trvalou převahu vytvořit nedokázal, naopak se prosazoval viditelně méně, zatímco soupeř udeřil. V 63. minutě se z přímého kopu trefil hostující Filip Twardzik. Ružomberok byl i nadále nebezpečný, jeho hráči se osmělovali a v 77. minutě se individuálně prosadil Matuš Kmeť. A stejně dobře si vedl o chvíli později i Dalibor Takáč.  Dobrou akci zakončil přesnou střelou a tím upravil na konečných 0:4.

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Výsledek hovoří za vše a chtěl bych se omluvit lidem, kteří dneska přišli. V prvním polořase jsme ještě měli tři šance a měli jsme vést. Ale druhý poločas neměl nic společného s tím, co bychom chtěli předvádět. Plno hráčů mě vyloženě naštvalo."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

22.
středa
ledna
Baník VS Ružomberok
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 17. Mojžiš, 63. Twardzik, 77. Kmeť, 82. Takáč.
Diváci: 100

Sestavy

Baník

I. poločas: Budinský – Reiter, Pokorný, Stronati, Holzer - Hrubý, Kuzmanovič, Kaloč - Lalkovič, Smola, Buchta. II. poločas: Budinský - Celba, Procházka, Šindelář, Fleišman - Jánoš, Drozd, Jirásek - Barkov, O. Šašinka, Granečný.

Ružomberok

Krajčírik (60. J. Červeň) – Holub, J. Maslo (46. Mário Mrva), Twardzik, Kojnok (46. V. Jedinák), Kostadinov (60. Miroslav Almaský), Múdry (46. Takáč), Qose, Mojžiš (60. Kmeť), Gerec (46. Novotný), Almási (60. R. Kružliak).
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo