so 18.1.2020
MUZ

Po výhře přišla porážka se Žilinou

Druhé sobotní vystoupení fotbalistů Baníku skončilo porážkou. Navzdory snaživému výkonu korunovanému několika gólovými možnostmi prohrál Baník s MŠK Žilina 0:2.

Na první velkou šanci se čekalo jen něco málo přes dvě minuty. A měl ji Baník. Ondřej Šašinka trefil břevno. Také v dalším průběhu zápasu si Baník nevedl zle. Po akci Daniela Holzera nevyšlo v zajímavé pozici zakončení Rudolfu Reiterovi. A na konci první půle běžel sám na gólmana Ondřej Šašinka. A nedal.

Zápas měl velmi svižné tempo a nezpomalil jej ani sníh, který se na umělý trávník na Vistě začal zvolna snášet. Do dvou velkých šancí se dostal Martin Fillo. V té první jej vychytal žilinský gólman, ve druhé mířil z výborné pozice těsně vedle. Žilina si počínala efektivněji a svou první velkou možnost proměnila. V 69. minutě si po rychlé akci naběhl do šestnáctky Filip Balaj, dostal z levé strany míč a nekompromisně zakončil.

Gól mohl dát i Robert Hrubý, vystihl totiž špatnou žilinskou malou domů, dostal se k míči, ale byl příliš blízko brankáři, než aby jej mohl překonat. Rozhodnutí padlo v 80. minutě. Po rohovém kopu propadl míč k zadní tyči a tam jej dostal do branky Enis Fazlagič.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Byl to výborný test, utkání mělo vysokou úroveň, soupeř byl výborný. Těší mě, že herně jsme se mu vyrovnali. Hlavně první poločas jsme toho měli více oni, ale nedali jsme gól. Soupeř to pak prostřídal, nám trošku docházely síly a soupeř byl trochu herně lepší. Jediné, s čím nemůžu být spokojený, je řešení naši finální fáze. Ale tomu jsme se v přípravě zatím ještě tolik nevěnovali."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

18.
sobota
ledna
Baník VS Žilina
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 69. Balaj, 80. Fazlagič.
Diváci: 650

Sestavy

Baník

Laštůvka (66. Číž) - Fillo, Pokorný, Šindelář, Holzer - Jánoš, Hrubý, Drozd - Reiter, O. Šašinka, de Azevedo.

Žilina

I. poločas: Holec – Anang, Kaša, Králik, Demiri – Bichakhchyan, Fazlagič, Káčer – Jánošík, Kurminowski, Ďuriš. II. poločas: Volešák – Rusnák, Minárik, Kiwior, Sluka – Káčer (66. Fazlagič), Gono, Balaj – Kaprálik, Boženík, Gerebenits.
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula