ne 8.12.2019
A-tým

N. Kuzmanovič: Ten gól mi před Spartou dodá klid

Vstřelil svůj čtvrtý ligový gól v této sezoně. Pro Baník tato trefa znamenala téměř jistotu, že utkání na hřišti Bohemians 1905 skončí vítězstvím. Nemanja Kuzmanovič měl navíc výrazný podíl na prvním gólu, jehož autorem byl Dame Diop. Míč mu do šestnáctky poslal právě on.

Byla to velká úleva vyhrát po čtyřech měsících venku?

To už je tolik? Tak jasně, že je to úleva. Hlavně po tom nevydařeném zápase doma s Opavou, kdy jsme hráli víc než poločas v deseti a jen jsme remizovali. Potřebovali jsme vyhrát zápas venku, abychom tu ztrátu smazali. A to se nám podařilo.

Utkání jste rozhodli ve druhé půli. Odpovídal ten výkon po pauze vašim představám?

Tak samozřejmě, když se vyhraje, tak je to podle představ. My jsme si o pauze řekli, že to musíme zklidnit. Že začneme stejně jako začátek utkání, kdy jsme kontrolovali hru a měli jsme míč. Pak jsme se zbytečně dostali pod tlak, začali jsme hrát dlouhé balony, prohrávat souboje a neměli jsme ani odražené míče. Pak jsme to zklidnili. Strašně nám pomohl první vstřelený gól. Uklidnil nás, pak jsme dotáhli ke gólu jednu z dalších situací a vyhráli jsme 2:0.

Jak jste se po delší době cítil na hrotu útoku?

Ono je to zápas od zápasu. Delší čas jsem teď hrál ze strany, teď po dlouhé době od začátku vepředu. Když jste na hrotu nebo pdo hrotem, máte samozřejmě víc balonu, než když jste na straně a neotáčí se tam hra. To jste pak absolutně bez balonu. Ale mi to nějak nevadí, pokud jsem tam týmu prospěšný, budu tam hrát.

Teď vás čeká zápas proti Spartě. Pomůže výhra na Bohemians sebevědomí týmu před duelem s Letenskými?

Samozřejmě. Každá výhra přináší sebevědomí. Takže věřím, že nám to pomůže i před zápasem se Spartou, ve kterém budeme chtít také bodovat.

Baník vyhrál po dlouhé době venku. Vy sám jste po dlouhé době skóroval, takže úleva i pro vás osobně, že?

Extrémně velká. I když mi tu střelu asi zadkem tečoval Dame Diop. Ale nakonec mi ho připsali. Ale úleva je to velká. Každý ofenzivní hráč potřebuje dávat góly. A já ho dlouho nedal. Teď ano. I tohle by mohlo pomoct mému sebevědomí a dát mi to klid do toho posledního zápasu se Spartou.

5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo