pá 6.12.2019
MUZ

Úder přišel po přestávce: Bohemians 1905 - Baník 0:2!

Baník to na Bohemku zřejmě opravdu umí! Dokázal ji porazit v lize popáté za sebou, v součtu s jedním utkáním MOL Cupu se jedná dokonce o šesté vítězství nad "klokany" v řadě! Slezané po první půli, v níž přečkali několik možností Pražanů a sami rovněž své možnosti nevyužili, po pauze udeřili. A tak se zrodil výsledek Bohemians 1905 - Baník Ostrava 0:2!

Cestu za bodovým ziskem zahájil Baník ve 4. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal k hlavičce Jakub Pokorný. Byl tísněn, takže neměl dost prostoru k tomu, aby dal míči razanci, přesto se musel mít brankář Le Giang na pozoru. Míč proletěl těsně kolem jeho pravé tyče.

Pak se několik minut oba týmy bedlivě strážily. Až ve 20. minutě se na druhé straně dostal k hlavičce domácí Daniel Köstl. A také on cílil mimo.

Bohemians si připravili další zajímavé možnosti. Michael Ugwu vystřelil z prostoru uvnitř šestnáctky velmi nebezpečně. Mířil křížem ke vzdálenější tyči. Ovšem opět vedle. Zatímco Petr Hronek o chvíli později zpoza šestnáctky branku trefil. Jan Laštůvka míč s jistotou chytil.

Ugwu měl vzápětí další šanci. A velkou. Z levé strany mu míč těsně před malé vápno poslal spoluhráč Milan Havel. Ugwu šel do skluzu, míč zasáhl, ale poslal ho těsně mimo!

A ještě jedna možnost pro domácí. Hlavičkoval Hronek, Jan Laštůvka bravurně zasáhl a balon vyrazil.

I Baník si v závěru první půle dokázal vypracovat dvě střelecké pozice. Střela Milana Jiráska zpoza vápna měla výborné parametry, Le Giangův zákrok ovšem stejně tak.

Ve 44. minutě centroval Robert Hrubý, k hlavičce se dostal Dame Diop, trefil však prostor, v němž stál Le Giang.

Po pauze se k prvnímu zakončení jako první propracovali „klokani“. Rychlý brejk, centr zprava a hlavička Jakuba Podaného. Tu zpacifikoval Jan Laštůvka.

V 57. minutě se Baník prosadil gólově. Rychlý kontr zakončil Nemanja Kuzmanovič centrem do šestnáctky, tam se ke střele po malé skrumáži dostal Dame Diop a propálil Le Gianga.

Slezané už Pražany v dalším průběhu hry do větších možností nepouštěli. I když nastala fáze, kdy se hosté složitěji dostávali zpod tlaku domácích, rezultovala z toho jen jedna vážnější situace, kterou vyřešil Lukáš Hůlka střelou do boční sítě.

V 80. minutě se na hranici domácí šestnáctky hezky uvolnil Martin Fillo. Vystřelil velmi nebezpečně, přece jen ale těsně nad.

82. minuta přinesla definitivu. Jiří Fleišman poslal míč Nemanjovi Kuzmanovičovi do šestnáctky, ten si balon zpracoval, rozmyslel si způsob zakončení, a pak nechytatelně vypálil. Možná mu pomohla jemná teč Dame Diopa. Ať tak, či onak, na fakt, že Baník v Dolíčku zvítězil, to nic nemění!

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUDĚK KLUSÁČEK: “Sehráli jsme nešťastný zápas. V poli byla hra vyrovnaná, ale fotbal rozhoduje produtkivita a hra v šestnáctkách. V tom nás Baník přetlačil.”

BOHUMIL PÁNÍK: "Věděli jsme, že kdo tady dá gól, tak má šanci zvítězit. Ty statistiky tady má Bohemka dobré. Ještě tu v sezoně neprohrála a my si těch bodů nesmírně ceníme."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90000

Informace o utkání

6.
pátek
prosince
Bohemians VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 57. Diop, 82. Kuzmanovič (Fleišman). Rozhodčí: Cieslar – Moláček, Vitner. ŽK: Fillo.
Diváci: 4012

Sestavy

Bohemians

Le Giang – Hůlka, Krch, Köstl – Havel, Vacek (58. Vaníček), Jindřišek (79. Keita), Hronek, Podaný – Ugwu (88. Nečas), Vodháněl.

Baník

Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – Reiter (66. Procházka), Jirásek, Hrubý, Granečný (51. de Azevedo) – Kuzmanovič, Diop (90. Šindelář).
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo