st 18.9.2019
Juniorka aktuality

David Buchta: Kabina nás hecuje, kdo dá víc gólů

Je mu dvacet let a nastupuje v záloze. Ani mládí, ani post mimo hlavní střelecké pozice na hrotu útoku mu nečiní problém při střílení gólů. Naopak. David Buchta, záložník Baníku Ostrava B, má v této sezoně na kontě už šest gólových tref. Poslední dvě si připsal v utkání s Velkým Meziříčím, které Baník vyhrál 4:2.

Jste aktuálně druhý nejlepší střelec týmu, hned za Radovanem Lokšou. Co tomu říkáte?

Začátek soutěže se nám střelecky docela vydařil. Kluci v kabině nás samozřejmě hecují, kdo dá více gólu. Ale my se spíše podporujeme navzájem a spolupráce nám zatím skvěle vychází. Doufám, že nám to tak vydrží co nejdéle.

V sedmi zápasech, do nichž jste nastoupil, jste si připsal už šest gólů. Představoval jste si takový start do sezóny?

Upřímně jsem moc nevěděl, co od téhle sezóny mám čekat. Po příchodu z juniorské ligy je to pro mě i spoustu mých spoluhráčů úplně nová zkušenost. Ale je to skvělá zkušenost. Zápasy mají mnohem oproti juniorské lize větší náboj. Rozhodně musíme v každém zápase absolvovat větší množství soubojů. Naopak si myslím, že my mladší můžeme hodně využít svou rychlost. Za mě je tedy MSFL pro všechny z náš obrovským přínosem.

V posledním utkání porazilo béčko Baníku Velké Meziříčí 4:2. Ohlédněme se ještě krátce za tímto zápasem...

Hodně se nám povedl vstup do utkání. Dali jsme rychlé dva góly, což nás uklidnilo. Soupeř ale brzo snížil a my museli začít zase hrát. Naštěstí se nám podařilo ještě do poločasu vstřelit třetí gól. Druhý poločas nebyl z našeho pohledu ideální. Po poločase soupeř opět snížil. Gól na konci utkání pak potvrdil naše vítězství.

Vy sám jste v utkání vstřelil dva góly...

Podařilo se mi využít hned první dvě šance. To mi zápas hodně usnadnilo. Měl jsem pak šanci vstřelit ještě jeden gól, kterou jsem bohužel nevyužil. To mě trochu mrzí. Důležité ale je, že jsme vyhráli.

Baníkovská rezerva už čtyřikrát za sebou neprohrála, což je výsledkový progres. Jde to nahoru i herně?

Určité zlepšení vidět je. Zpočátku jsme se v soutěži spíše rozkoukávali. Byli jsme si vědomi, že bude nějakou chvíli trvat, než si na novou úroveň zvykneme. Teď už si to všechno začíná sedat a je to znát na výsledcích i hře samotné.

O víkendu vás čeká utkání v Kroměříži. Ta má aktuálně stejně bodů v tabulce jako vy...

A bude to zase těžký zápas. My ale chceme rozhodně vyhrát. Na nic jiného nemyslíme.  A chceme udržet tu povedenou sérii a ještě ji natáhnout. Uděláme vše pro to, abychom z Kroměříže přivezli tři body.

4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić