čt 22.8.2019
A-tým

Preview: Baník – Slovácko (pátek, 18:00)

A zase to Slovácko. Baník v 7. kole FORTUNA:LIGY narazí na neoblíbeného soupeře z Uherského Hradiště, se kterým čtyřikrát po sobě nedokázal zabodovat. O přerušení černé série budou baníkovci bojovat v pátek od 18:00 na Městském stadionu.

Slovácko léta patřilo k týmům, na nichž Baník pravidelně získával body. Po návratu do nejvyšší soutěže se to však změnilo. Od postupu baníkovci se Slováckem změřili síly čtyřikrát, a nebyl z toho ani bod.

„Těžko říct, čím to může být. Zase tak dlouho u týmu nejsme. Co je však jisté, Slovácko hraje velmi organizovaný fotbal a určitě není náhodou, že vyhrálo v Plzni i na Spartě,“ upozornil asistent trenéra Jan Somberg.

Slovácko skutečně dokázalo překvapit výhrami na Letné i v Plzni, stejně tak se ale nečekala jeho domácí prohra s Českými Budějovicemi. V Jablonci utrpělo dokonce debakl 0:6. Svěřencům Martina Svědíka průběžně patří třetí místo v ligové tabulce.

„Jsou nepříjemní, jsou důrazní a jsou hlavně velmi poctiví. Pokud chceme uspět, v těchto atributech se jim musíme vyrovnat, to je jasné. Musíme také být důraznější v šestnáctce. Věřím, že do naší hry přijde i taková větší lehkost, jako tomu bylo v utkání s Bohemians,“ vzpomenul Jan Somberg poslední domácí utkání, které Baník vyhrál 4:2.

Baník se patrně i tentokrát bude muset vyrovnat s absencí Patrizia Stronatiho, dlouhodobě zraněný je Lukáš Pazdera. „Nějaké změny v sestavě se očekávat dají, ale konkrétní samozřejmě nebudeme,“ naznačil kolega Bohumila Páníka.


Vstupenek na utkání se Slováckem je stále dostatek. Můžete je zakoupit online na Ticketlive.cz, na pobočkách OstravaInfo Elektra a OstravaInfo OC Nová Karolina, na všech prodejních místech Ticketlive, ve Fanshopu FC Baník Ostrava na Městském stadionu a NOVĚ i ve Fanshopu v OC Nová Karolina. Na pokladnách stadionu je platba možná pouze hotově.

Pro uplatnění jakékoliv slevy je nutno doložit doklad totožnosti prokazující věk, případně kartičku ZTP, ZTP/P. 


7. kolo FORTUNA:LIGY

Baník (8. místo, 9 bodů) – Slovácko (3. místo, 12 bodů)

Pátek 18:00, Městský stadion

Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Kubr


Nejlepší střelci: Kuzmanovič, Smola (oba 3) - Zajíc, Petržela (oba 2)

Absence: Stronati, Pazdera (oba zranění) - Šašinka (dohoda klubů), Franič, Juroška, Dvořák (všichni zranění)

Komu hrozí stop:Procházka, Fillo - Navrátil (všichni 3 ŽK)


BANÍK VS SLOVÁCKO V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 32 / 13-6-13 / 44:43

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Pospěch 5 – Havlík 4

Nejvyšší výhra: 6:2 (23. února 2004)

Nejvyšší prohra: 2:5 (12. srpna 2017)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (24. LISTOPADU 2018)

BANÍK – SLOVÁCKO 0:3 (0:1)

Branky: 42. Havlík, 57. Reinberk, 81. Kuchta. Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Myška. ŽK: Fillo, Granečný, Procházka - Reinberk. Diváci: 9782.

Ostrava:Laštůvka - Pazdera (69. O. Šašinka), Šindelář, Procházka, Holzer - Fillo (83. Stáňa), Jánoš (60. Jirásek), Hrubý, Granečný - J. Šašinka, Baroš. Trenér: Páník.

Slovácko:Trmal – Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk (85. Rezek) – Janošek, Daníček – Navrátil (82. Divíšek), Havlík, Kalabiška – Zajíc (74. Kuchta). Trenér: Svědík.


29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma