po 19.8.2019
A-tým

Bohumil Páník: Nedostali jsme se do rytmu

Ani napotřetí to v letošním kalendářním roce na Letné nevyšlo. Baník na hřišti Sparty znovu prohrál, tentokrát 0:2. A trenér Bohumil Páník po utkání rozebíral, proč enbyl Baník ani do třetice úspěšný.

Na Letné to Baníku znovu nevyšlo. Proč?

Naše šance na dobrý výsledek byla v prvním poločase, kdy jsme měli tři dobré situace na vstřelení gólu. Nedali jsme žádnou, dostali jsme druhý laciný gól, kdy jsme chybovali jsme v defenzivní části. Sparta si to ve druhé půli hlídala. A čím jsme to více otevírali, tím se nám tam pak dostávala a mohla to vítězství ještě potvrdit.

Neklaplo to příliš ani herně...

Nedostali jsme se do rytmu. A když už jsme se nadechovali, že bychom ten rytmus chytili, tak byla hra přerušená a my jsme byli pořád všude o chviličku později. I když je fakt, že souvislejší tlak si na Spartě budete vytvářet těžko. Spíš jde o rychlé protiútoky nebo záběhy, které když si vytvoříte, jste schopni se tam Spartě dostat.

Zejména v první půli si ale Baník tři velmi zajímavé situace vytvořil...

Kromě těch tří situací z první půle jsme ve druhé měli ještě jednu. Kdyby to dal Dame Diop pod sebe, mohli jsme to dohrát. Řešil to sám. V součtu brankových situací byla Sparta určitě lepší.

Jak hodnotíte inkasované góly?

Na to máme trenéra gólmanů, aby to celé nějakým způsobem vyhodnotil. Já budu spíš hodnotit stopery, jak se tam chovali. Hlavně při tom druhém gólu. I když jde samozřejmě také o součinnost gólmana se stopery. A hlavně ten druhý gól, ten nás může mrzet hodně.

13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín