st 14.8.2019
Rozhovory

Martin Foltyn: Naše výkony půjdou nahoru

Patří mezi nejzkušenější hráče B-týmu Baníku, který dvěma remízami vstoupil v nové sezoně do MSFL. Byl u toho, když v neděli rezerva Baníku remizovala s Blanskem 1:1. Martin Foltyn patřil mezi nejvýraznější postavy zápasu. Nebyl ostatně daleko od gólové trefy. Jeho jedovatá rána z úvodu druhé půle letěla těsně nad…

„V utkání jsme byli dominantnější na balónu. Bohužel jsme však nedokázali proměnit šance, které jsme si vytvořili. Dobře jsme se k bráně dostávali kombinační hrou. Ve finální fázi jsme ale selhali,“ zhodnotil Martin Foltyn utkání s Blanskem, v němž převaha Baníku gradovala s přibývajícím časem a posledních minutách se přeměnila v tlak, jenž mohl přinést kromě vyrovnání i vítězný gól. Martin Foltyn však litoval také promarněných šancí z první půle. „Kdybychom dokázali využít alespoň dvě šance už v prvním poločase, soupeř by musel hru otevřít. Zápas by pak vypadal úplně jinak,“ pravil záložník Baníku B.

Utkání s Blanskem bylo pro rezervu Baníku domácí premiérou v nové sezoně. V Markvartovicích, kde se hrálo, si na zápas našlo cestu více než 300 diváků. „Hřiště v Markvartovicích dobře znám a cítím se na něm skvěle. Hodně jsem se tam natrénoval, ještě když jsem hrával za Hlučín. Navíc jsem rád, že tady můžu nastupovat znovu v dresu Baníku. Jen mě mrzí, že jsme před domácím publikem nedokázali bodovat naplno,“ poznamenal Martin Foltyn.

Tým Blanska je v MSFL nováčkem, stejně jako B-tým Baníku. Ve svém mužstvu však Jihomoravané mají několik hráčů, kteří v minulosti prošli nejvyšší soutěží. „Byl to pro nás těžký soupeř. Oni jsou sice nováčkem, ale mají hodně zkušený tým. Nejvíce hrozili ze standardek, které ve většině případů směřovaly na jejich urostlé stopery. V tom byli hodně nebezpeční,“ poznamenal Martin Foltyn

Zatímco v přípravě si béčko Baníku připsalo v šesti zápasech hned pět výher, v lize se zatím vítězství nedočkali. „Potvrzuje se to, co jsme si před začátkem sezony uvědomovali. Nasazení soupeřů v lize je jiné než v přípravě. Týmy se na nás také více připravují po taktické stránce. Navíc si myslím, že proti Baníku se chce každý tým vytáhnout. Mají tak možná větší motivaci než v jiných zápasech,“ přemítal Martin Foltyn, který ale věří, že tříbodové přísuny na konto Baníku jsou jen otázkou času. Kvalitu na to kádr baníkovské rezervy má. „My už taky víme, co od zápasů čekat. Proto jsem přesvědčen, že se naše výkony budou zlepšovat. V dalším utkání ve Vyškově už chceme naplno bodovat, i když ani tam to v žádném případě lehké nebude,“ dodal šestadvacetiletý hráč.

19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko