pá 19.7.2019
A-tým

Preview: Karviná – Baník (pondělí, 18:00)

Pokus o dvě rehabilitace najednou. Baník se v pondělním malém slezském derby v Karviné pokusí napravit bodový výpadek z úvodního kola proti Liberci a současně i odčinit březnový hrubě nepovedený poslední zápas na půdě MFK, který skončil porážkou 0:2. Závěrečný duel druhého kola FORTUNA:LIGY se hraje v Karviné od 18:00 v asistenci kamer 02 Sport TV.

Baník se v úvodu týdne otřepával z direktu 94, tedy gólové trefy Romana Potočného ze čtvrté minuty nastaveného času v zahajovacím utkání sezony s Libercem.

„Vyhodnotili jsme si to, řekli jsme si, v čem jsme byli špatní, a na to jsme se zaměřili. Teď nás už čeká video se zápasem Karviné a už se soustřeďujeme a přípravu specificky zaměřujeme na Karvinou,“ prohlásil trenér Bohumil Páník.

Karviná prošla v létě velkou proměnou. Vedle jiných kádr opustily dvě ze signifikantních tváří jejího dosavadního ligového působení Wágner a Budínský.

„Jsou tam změny. Tou nejdůležitější je fakt, že jim odešel silný střelec. Opravdu silný střelec, který Karviné vytvořil hodně výsledků a dokázal se prosadit ve velkém vápně. To je pro Karvinou velká změna. Vrátil se naopak Janečka, což je hráč, který vždycky bije na poplach až do poslední minuty. Žene své mužstvo do válečného stylu, což Karviná ukázala v Boleslavi. Ta má silné mužstvo a dva vynikající střelce, přesto se proti Karviné prosadila až z penalty,“ řekl Bohumil Páník.

Baník nemá na Karvinou z letoška úplně nejlepší vzpomínky; na jaře tam v těžce nepodařeném představení podlehl 0:2. 

„Bude to znovu vyhecované a doufám, že ta hra tomu odpovídat i z naší strany. Musíme na ně tlačit, aby dělali chyby, musíme hrát agresivní fotbal a tlačit se do vápna. Když budeme hrát poctivý fotbal, hernost přijde. Ale hlavně agresivita a pojetí hry musí být jiné a lepší než proti Liberci,“ řekl obránce Jiří Fleišman.


2. kolo FORTUNA:LIGY

Karviná (11. místo, 0 bodů) – Baník (10. místo, 0 bodů)

Pondělí 18:00, Městský stadion Karviná-Ráj

Rozhodčí: Marek – Vlček, Vodrážka


Absence: Hanousek (trest za ČK), J. Šašinka (dohoda klubů), Moravec, Dreksa (oba zranění), Guba, Ba Loua (oba nejistý start) - Pazdera (zranění), Laštůvka (nejistý start)


BANÍK VS KARVINÁ V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 4/ 1-2-1 3:4

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Baroš, Poznar, Fleišman (1) – Wágner, Guba, Budínský, Galuška (1)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (29. BŘEZNA 2019)

MFK KARVINÁ – BANÍK 2:0 (0:0)

Branky: 49. Budínský, 70. Galuška. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Dohnálek. ŽK: Wágner, Krivák, Berkovec - Hrubý, O. Šašinka. 

Karviná: Berkovec – Krivák, Dreksa, Rundič, Záhumenský – Smrž, Budínský – Guba (63. Galuška), Lingr (90. Bukata), Ba Loua (89. Suchan) – Wágner. Trenér: Straka.

Baník: Laštůvka - Procházka (75. Granečný), Šindelář, Stronati - Fillo, Jánoš, Hrubý, Fleišman - Diop (70. O. Šašinka), Kuzmanovič - J. Šašinka (46. Baroš). Trenér: Páník.

21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný