pá 19.7.2019
Aktuální zprávy

Filip Kaloč: Proti Irsku máme šanci

Záložník Filip Kaloč debutoval na mistrovství Evropy hráčů do 19 let v Arménii. Devatenáctiletý baníkovec odehrál ve čtvrtek celé bezgólové utkání proti Norsku, které českou reprezentaci udrželo ve hře o postup ze skupiny.

Zatímco prohru 0:3 v první zápase proti Francii sledoval v pondělí jen ze střídačky, ve druhém duelu se na něj při změnách v sestavě už dostalo. Češi proti Norům hráli bez branek.

„Je to škoda. Byl to vyrovnaný zápas o jednom gólu, který mohl dát soupeř, ale i my. Šance byly na obou stranách, myslím si, že se to dalo zlomit i na naši stranu. Fyzicky byl ten zápas dost náročný. Norové hráli dobře na míči,“ hodnotil Filip Kaloč.

Devatenáctka má po dvou kolech jeden bod, přesto může postoupit dále. To však v závěrečném utkání ve skupině musí porazit Irsko, které je na tom po dvou kolech bodově stejně, a současně Francie nesmí prohrát s Norskem.

„Norsko už je za námi, od pátku máme v hlavách na poslední zápas ve skupině. Všichni si to uvědomujeme, že šance na postup je a půjdeme si za tím. Porazit Irsko je rozhodně v našich schopnostech,“ dodal záložník Baníku, který snažení spoluhráčů z Ostravy sleduje alespoň na dálku.

„Na streamu jsem samozřejmě sledoval první kolo s Libercem a fandil jsem klukům aspoň u počítače. Věřím, že body přivezou teď z Karviné.“

FOTO: uefa.com

35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton