po 10.6.2019
Aktuální zprávy

Patnáctka vyhlíží finále se Spartou

Na cestě k velkému úspěchu jim chybí učinit poslední krok. Ten nejdůležitější. Patnáctileté fotbalisty Baníku Ostrava dělí jediné vítězství od zisku mistrovského titulu. Ve středu v 10.15 rozehrají ve Frýdku-Místku finálový duel žákovské ligy kategorie U15 proti Spartě. Vítěz bere vše a stane se českým mistrem!

Moravskoslezskou žákovskou ligu naprosto ovládli. Baníkovská patnáctka svou soutěž vyhrála s dvaadvacetibodovým náskokem před druhou Sigmou Olomouc.  Z třiatřiceti utkání jich vyhrála devětadvacet, jen jednou prohrála. A triumfem v soutěži si vybojovala právo hrát finále proti vítězi České ligy žáků U15. Ta byla mnohem vyrovnanější. A skončila téměř nerozhodně. Se shodným počtem bodů se na prvních dvou místech seřadily Slavia a Sparta. Slavia měla k dobru i lepší skóre, jenže o vítězi při rovnosti bodů rozhodl vzájemný zápas. A ten měla lepší Sparta. A tak se právě ona stala finálovým soupeřem Baníku Ostrava.

"Bude to samozřejmě velice těžký zápas. S týmem Sparty jsme se v posledních dvou letech několikrát střetli a většinu těch utkání jsme vyhráli. Ale to před středečním utkáním vůbec nic neznamená. Byly to vždy velmi vyrovnané zápasy," řekl Milan Chalupa, jeden z členů trenérského dua Chalupa-Žemlík. 

Baníkovská patnáctka, která v loňském finále, tehdy ještě jako tým U14, podlehla pražské Slavii, chce tentokrát urvat finále pro sebe. "Cílem je titul," odmítl Milan Chalupa, že úspěchem v MSŽL by měla patnáctka splněno a případný titul by byl jen něčím navíc. Ne. "To by byl alibistický cíl. My nemůžeme toužit po ničem jiném než po titulu," uvedl Milan Chalupa, jehož celek toho v sezoně, která právě vrcholí, zažil dost. Namátkou stačí vzpomenout na mnichovské utkání s Bayernem (3:3), výhru 3:1 nad Dynamem Kyjev U16, nebo vítězství v Turnaji čtyř zemí, v němž Baník U15 zdolal i Liverpool F.C. "To všechno byly krásné úspěchy, na ty ale musí kluci v této chvíli zapomenout, pokud chtějí uspět. Očekávám vyrovnaný zápas. A věřím v dobrý konec pro Baník," dodal Milan Chalupa.

Středeční duel má výkop v 10.15 hod a hraje se na hřišti MFK Frýdek-Místek.

77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný