st 22.5.2019
A-tým

Adam Jánoš: Fanoušci by si ten úspěch zasloužili

Po pauze zaviněné zdravotními problémy se vrátil do sestavy a nastoupil od první minuty. A na hřišti předváděl Adam Jánoš to, na co jsou od něj fanoušci Baníku zvyklí. Maximální bojovnost, mnoho získaný míčů, nebojácná hra. Ani to však kýženému vítězství nepomohlo.

Slavia byla velmi těžkým protivníkem. Co bylo klíčové pro případný úspěch v utkání?

Potřebovali jsme co nejdéle udržet stav 0:0, protože víme, že Slavia je kvalitní tým. To se prokázalo. Sice jsme je do ničeho moc nepouštěli, ale nějaké závary tam měli. Tak si to asi zasloužili. Nám se to bohužel nepovedlo... Je to velké zklamání pro celý region a hlavně pro naše fanoušky, kteří si úspěch za celou sezonu zasloužili. Po tom trápení Baníku v předešlých sezonách je tady sezona dobrá, ale mohla být završena lépe.

Jak se vám hrálo v atmosféře, kterou fanoušci na Andrově stadionu vytvořili?

Hrálo se nám skvěle, naši fanoušci jsou vždycky výborní a na té severní tribuně na Andrově stadionu je to parádní. Slávisti taky dobře podporovali, takže kulisa byla dobrá.

Zaskočila vás odpískaná penalta?

Tak zaskočila... Šli nějak proti míči, nevím, jak to tam přesně bylo a jak to v televizi vypadalo. Jestli došlo ke kontaktu hlavy rukou, těžko říct.

Baník navzdory velké snaze a bojovnosti znovu nevstřelil gól...

Měli jsme tam aspoň standardky, ze kterých něco mohlo být. Bohužel nebylo. Ani z těch závarů a náznaků. Ze hry toho bylo ale fakt málo. Hráli jsme jednoduchý fotbal, ale na Slavii je tohle asi málo.
Jak jste se po delší pauze na hřišti cítil vy osobně? 
Bylo to náročné, protože jsem měl problémy se zády a vůbec jsem netrénoval. Dva tři dny jsem se ani nehýbal, byl jsem vyloženě jen doma. Po fyzické stránce to bylo náročné, ale už jsem fit.

V neděli míří Baník do Plzně uhájit páté místo. Kolik sil ještě zbývá?

Musíme dobře zregenerovat, protože teď jsme se ve dvou těžkých utkáních hodně vydali. Na druhou stranu aspoň už se uzdravili další hráči, takže doufám, že to zvládneme dobře. S Plzní jsme tuto sezonu odehráli dobrá utkání, takže si to s nimi pojedeme rozdat a doufám, že vyhrajeme.

35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko