ne 19.5.2019
MUZ

Pátá příčka se přiblížila: Baník-Slavia 0:0

Velmi cenný bod za remízu 0:0 vybojoval Baník v duelu proti pražské Slavii. Slezané se díky němu bodově dotáhli na pátý Slovan Liberec.

Baník se stále potýká s absencemi, takže i proti silné Slavii nastoupil v poněkud improvizovaném složení. První velkou šanci zápasu měl Tomáš Souček. V desáté minutě si naskočil na rohový kop, hlavou vyslal na branku Baníku tvrdou ránu, Jan Laštůvka ji však skvělým způsobem dokázal vyrazit.

O dvě minuty později se do šestnáctky Baníku prodral Ibrahim Traoré. Dostal se do gólové pozice, vypálil však nad. To bylo na dlouho naposledy, kdy Baník hrající se třemi stopery, pustil Slavii do gólové šance.  Nebezpečná byla ještě Součkova střela zpoza šestnáctky, i tu však brankář Baníku vyrazil.

Ve 36. minutě zrychlil Ondřej Šašinka útočnou akci Baníku perfektní patičkou na rozběhnutého Martina Filla. Ten se proháčkoval šestnáctkou Slavie až do pozice, z níž poslal před branku pražského výběru nebezpečnou finální přihrávku. Danielu Holzerovi chyběl před prázdnou brankou kousek, aby na míč dosáhl...

Stoprocentní šanci měl v 51. minutě Josef Hušbauer. Dostal se až před Jana Laštůvku, zblízka zakončil směrem ke vzdálenější tyči, jenže brankář Baníku předvedl další skvělý zákrok. Včas se dostal k zemi a levou rukou míč bravurně vytlačil těsně mimo!

Poslední vzrušení v utkání, v němž Baník vybojoval velmi cenný bod, způsobila nevídaná rána Nemanji Kuzmanoviče. Zhruba třicet metrů před brankou si počíhal na odražený míč, napálil ho bez přípravy a obdivuhodná žíně donutila Ondřeje Koláře k výbornému zákroku, jímž pečetil bezbrankovou remízu. 

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Když nedostanete gól se Slavií, tak vám to pomáhá, že si víc věříte. Samozřejmě byl tam Laštůvka, který pochytal nepříjemné věci. Ke konci jsme taky trošku zazlobili. Bod se počítá, jsem rád, že jsme ho urvali. Možná je to ten bod, který rozhodne o pátém místě."

JINDŘICH TRPIŠOVSKÝ: "Jsme šťastní, že je to definitiva, hrálo se o to dlouho. Neříkám, že to byl nějaký top výkon, ale v kombinaci s míčem jsme si počínali jako dřív. Strašně jsem věřil mužstvu, že už tu branku nedostaneme a dotáhneme to dnes. Šlo hlavně o standardky, Baník je v tom strašně silný. Ta střela Kuzmanoviče na konci byla jedním z klíčových momentů zápasu, kromě toho, že jsme neproměnili vlastní šance ještě předtím."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90100

Informace o utkání

19.
neděle
května
Baník VS Slavia
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas:
Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Dobrovolný. ŽK: Van Buren.
Diváci: 11869

Sestavy

Baník

Laštůvka - Šindelář, Procházka, Stronati - Pazdera, Jirásek, Hrubý, Fleišman - Holzer (80. J. Šašinka), Fillo - O. Šašinka (58. Kuzmanovič).

Slavia

Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Traoré – Stoch (90. Zmrhal), Hušbauer, Ševčík (82. Frydrych) – Van Buren (72. Škoda).
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška