st 24.4.2019
MUZ

Postup do finále: Baník - Bohemians 1905 1:0!

Baník je ve finále MOL Cupu! V semifinálovém duelu porazil Bohemians 1905 1:0 díky gólu Roberta Hrubého! Deset tisíc diváků v ochozech stadionu aplaudovalo dalšímu předsvědčivému výkonu Baníku.

Baník si od úvodních minut vynutil územní převahu a dostával se do zajímavých pozic. V 5. minutě střílel nebezpečně Denis Granečný, jeho rána byla sražena na roh. V 8. minutě se v ještě lepší pozici ocitl Ondřej Šašinka. Míč si zpracoval před malým vápnem, ale také jeho pokus o gólové zakončení dokázala defenziva Bohemians srazit na rohový kop. Jedovku Lukáše Pazdery z hranice šestnáctky chytil gólman Valeš.

Ve 12. minutě to přišlo. Míč se odrazil z šestnáctky Pražanů pár metrů před ní do míst, kam se rozběhl Robert Hrubý. Napálil míč levačkou z voleje, jeho střele pomohla teč jednoho z bránících hráčů Bohemians, a to bylo pro gólmana Valeše neřešitelné. Svůj pohyb k opačné tyči už nemohl zastavit a míč doletěl do jeho sítě.

Ve 26. minutě přehrál Nemanja Kuzmanovič u poloviny hřiště Bartka. Sebral mu míč a prchal s ním na branku. Bartek ho stíhal a v poslední chvíli, když už se „Kuzma“ chystal střílet, dokázal Bartek útočníka Baníku zablokovat.

A ve 35. minutě výborně potáhl akci Baníku Denis Granečný. Posunul Ondřeji Šašinkovi, který posílal míč nebezpečně před branku. Hostující Hůlka jeho přihrávku srazil na tyč vlastní branky!

Po přestávce zahrozili jako první hosté. Puškáčova hlavička byla nebezpečná a letěla těsně vedle branky Viktora Budinského. Hosté dokázali hru poněkud vyrovnat, Baník už se do šancí nedostával. Zároveň ale do žádné vyložené nepustil ani svého soupeře. Nejblíž ke gólu měli Bohemians v 85. minutě. Yusufova rána prosvištěla těsně kolem pravé tyče. Ale to bylo vše, co Baník svému soupeři dovolil a vítězství si uhlídal.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Bylo to utkání hrané nadoraz. Někteří hráči už byli přiškrceni. Je toho na nás teď dost. Dva dny je hrana, teď máme další dva dny a další hrana, ono je to furt na hraně, ale fotbalista raději hraje. My jsme dneska trochu použili střídání, abychom některé ušetřili. Abychom je nestrhli a zase těch třináct hráčů dáme dohromady do Jablonce. Finále je vždycky velká motivace, hráči se na to těší. Bude to jeden zápas a tam se může stát cokoliv."

MARTIN HAŠEK: "Je to zklamání, protože jsme byli jeden zápas od ohromného zážitku, navíc s možností vyhrát pohár. Bohužel jsme na Baník nestačili, rozhodla jedna tečovaná střela. Bylo to utkání, když to řeknu slušně, které moc krásy nenabídlo. My jsme podali horší výkon, než na jaký jsme na jaře zvyklí."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
30Viktor Budinský90000

Informace o utkání

24.
středa
dubna
Baník VS Bohemians
MOL Cup

Statistiky

Poločas: 1:0
Branka: 12. Hrubý. Rozhodčí: Marek - Blažej, Hock. ŽK: Jánoš - Šmíd, Vaníček, Dostál.
Diváci: 10712

Sestavy

Baník

Budinský - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý (85. Mešaninov), Granečný (46. Holzer) - Kuzmanovič, O. Šašinka (70. Jirásek).

Bohemians

Valeš - Dostál, Hůlka, Šmíd, Pokorný - Reiter (77. Záviška), Jindřišek, Vacek, Bartek - Puškáč (64. Hilál), Vaníček (60. F. Hašek).
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka