čt 14.3.2019
A-tým

Adam Jánoš: Musíme přidat nadstavbu

V Mladé Boleslavi odehrál dvě a půl sezony. A pak přišel do Baníku. Kdo jiným by tedy měl o Mladé Boleslavi vyprávět zasvěceněji, než Adam Jánoš. Tím spíš, že proti svému bývalému týmu v sobotu téměř jistě nastoupí.

Vraťme se nejdříve k poslední porážce na Slavii. Co se po ní v mužstvu Baníku událo?

Určitě jsme si k tomu něco řekli. Sedli jsme si všichni, i s panem Jankulovskim. A řekli jsme si co a jak. A budeme se to snažit změnit. Nechci hodnotit, jestli byl problém ve špatném přístupu. Ale že tomu na Slavii z naší strany něco chybělo, to jsme asi všichni viděli. Výsledek byl takový, jaký byl. A teď si musíme sednout na zadek a tvrdě makat. Vrátit se k té poctivé hře.

Bylo klima v kabině po Slavii jiné než po porážkách na Spartě a se Zlínem?

V něčem asi jo. Každý prohraný zápas mrzí. A ten den poté nikdy nepatří mezi ty nejšťastnější. Ale prohry k tomu patří. Záleží, jakým stylem se prohraje. A teď na Slavii bylo do očí bijící, že jsme nepředvedli vůbec nic. O to to bylo horší.

Teď se však soustřeďujete na Mladá Boleslav. Tedy tým, který velmi dobře znáte a určitě o něm máte co říct…

Teď je těžké k Boleslavi něco říct. Hodně se to tam teď točí. Zažil jsem tam trenéra Webera a pár hráčů, takže něco bych k tomu říct asi dokázal, ale hodně hráčů se tam změnilo.

Každopádně Mladá Boleslav zavřela bránu. Po podzimu měla téměř nejvíc inkasovaných gólů z celé ligy, na jaře dostala v pěti zápasech pouze dva…

Česká liga je dost vyrovnaná. My jsme taky měli na podzim jednu z nejlepších obran v lize a teď se to celé zkazilo. U nich se to teď taky otočilo. Oni na podzim ale dávali hodně gólů. A teď to dokázali vyztužit. Do obrany jim přišel Jugas a Hájek, z Jihlavy přišel Fulnek, mají formu a to svědčí o tom, že do Boleslavi přišla kvalita.

Baník má momentálně poněkud problém výrazněji se gólově prosadit, Mladá Boleslav, jak říkáte, vyztužila obranu. Z toho kouká pro ofenzivu Baníku problém, zdá se…

Musíme přidat nějakou nadstavbu, kterou jsme v posledních zápasech neměli. Nápad, náběhy, o tom to celé je. Nesmíme to jen zavřít, musíme být trpěliví, hrát kompaktně a nehnat se za každou cenu do útoku, abychom nedostali zase nějaký gól. 

4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo