ne 20.1.2019
A-tým

Baník vyrazil na soustředění do Turecka

Nashledanou Ostravo! Fotbalisté Baníku opustili své domovské město a vyrazili do Turecka na herní soustředění. V neděli večer by měli dorazit do hotelu Kamelya Selin nedaleko městečka Colakli v turecké Antalyi. Kromě pravidelného tréninku mají svěřenci trenéra Bohumila Páníka na programu čtyři přípravné duely. Zpět do Ostravy se Baník vrátí 1. února.

Autobusem z Ostravy do Vídně, pak letecky z Vídně do Antalye. Takový je zevrubný přepravní plán Baníku Ostrava, který se ráno vydal do asijské destinace za lepšími klimatickými podmínkami. Trenér Bohumil Páník „nominoval“ na soustředění pětadvacet hráčů, včetně tří gólmanů. „Všichni budou patřičně vytíženi,“ slibuje kouč Baníku.

Hned druhý den po příletu si Baník zahraje přípravný zápas, první soupeřem Ostravanů na herním soustředění bude Pogoň Štětín. Tedy silný polský tým s pohárovými ambicemi. „Myslím si, že program, pokud jde o přípravné duely bude náležitě pestrý,“ glosuje Bohumil Páník skladbu utkání, které Baník v Turecku sehraje.

Pokud jde o kádr, trenér Bohumil Páník připouští, že se může stát, že zpět z Turecka přicestuje Baník v jiném složení, než v jakém odcestoval. „Vedení klubu stále pracuje na doplnění kádru, pokud by se podařilo dotáhnout nějaký eventuální příchod do konce, může se stát, že se k nám případná posila v Turecku připojí. Uvidíme,“ uzavírá Bohumil Páník.


Kádr Baníku pro soustředění v Turecku:

BRANKÁŘI: Jan Laštůvka, Viktor Budinský, František Chmiel.

OBRÁNCI: Lukáš Pazdera, Petr Breda, Arťom Mešaninov, Josef Celba, Oleksander Azackij, Martin Šindelář, Patrizo Stronati, Václav Procházka, Jiří Fleišman, Denis Granečný.

ZÁLOŽNÍCI: Martin Fillo, Jakub Bolf, Adam Jánoš, Robert Hrubý, Milan Jirásek, Filip Kaloč, Daniel Holzer.

ÚTOČNÍCI: Milan Baroš, Dame Diop, Nemanja Kuzmanovič, Jakub Šašinka, Ondřej Šašinka.


Program zápasů v Turecku:

21. ledna: Baník – Pogoň Štětín

24. ledna: Baník – Korona Kielce

27. ledna: Baník – FK Lvov

30. ledna: Baník – FK Orenburg

30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych