pá 19.10.2018
A-tým

Los MOL Cupu: Baník zamíří do Plzně

Nepřízeň osudu při losování soupeřů v domácím poháru se Baníku drží i nadále. Ani v osmifinále letošního ročníku MOL Cupu si Baník nezahraje před vlastním publikem. Navíc se znovu, stejně jako před pohárovým soubojem v Sokolově, bude muset vydat až na druhý konec republiky, kde narazí na velmi těžkého protivníka. Viktorii Plzeň. Úředním termínem pro sehrání zápasu je 31. říjen. Ten se však může ještě změnit.

„Není na světě úskalí, které by se nedalo překonat,“ reagoval Bohumil Páník, trenér Baníku, když los určil, že se Baník vydá na pohárovou cestu do Plzně. Pro připomenutí, Baník si naposledy zahrál pohárový zápas na vlastním hřišti na podzim roku 2014 proti Slovácku. A to díky tomu, že v té době se český pohár hrál dvoukolovým systémem. Vezmeme-li v úvahu jen zápasy hrané v jednokolovém systému, pak platí, že Baník si takový pohárový duel na vlastním hřišti zahrál naposledy v roce 2005 proti Hradci Králové. Tehdejší semifinále ostravský celek vyhrál, v následném památném olomouckém finále zdolal Slovácko a slavil zisk trofeje.

„Je to skoro k neuvěření,“ pousmál se nad nepřízní osudu Bohumil Páník. „Ale bereme věc, jak je, pojedeme do Plzně, s níž se pak vzápětí, pokud zůstane v platnosti úřední pohárový termín, střetne i v domácím ligovém utkání."

Co z toho plyne? Výhoda? Možnost taktizování? Nebo nic z toho? „Hrát dvakrát za sebou se stejným soupeřem určitě má svá specifika, ale těch můžeme využít my stejně jako soupeř. Takže určitě žádná výhoda. I když je pravda, že Plzeň musí brát v úvahu i své zápasy v Lize mistrů. Ale tady bych se k žádným možným výhodám neupínal. Našim úkolem je na oba zápasy se připravit a udělat vše pro dosažení úspěchu,“ vzal Bohumil Páník celou věc ryze pragmaticky.

19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić