st 10.10.2018
A-tým

Patrizio Stronati: Příjemné překvapení

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Patrizio Stronati se v úterý večer chystal na středeční dopolední trénink s Baníkem, když mu zazvonil telefon - sbal si věci a ve středu ráno se budeš hlásit v Praze na tréninku české reprezentace.

Jak jste se to dozvěděl?

Zavolali mi z národního týmu v devět hodin večer, že jsem byl dodatečně nominován do reprezentace. Že má Lukáš Hejda nějaké zdravotní problémy. Ať se sbalím a jedu do Prahy. Takže jsem se narychlo pobalil a ještě večer vyrazil do Prahy.

Napadlo by vás, že se z pozice náhradníka hned napoprvé podíváte přímo na sraz reprezentace?

Samozřejmě že ne. O to větší to pro mě bylo překvapení. Dokonce jsem si chviličku myslel, jestli si ze mě nevystřelil někdo z kluků (smích). Moc se na to těším, bude to pro mě něco nového. Výborná zkušenost a hlavně velká motivace do další práce. Ukazuje se, že pro mě byl letní návrat do Baníku správný krok.

Jaké jsou tedy vaše očekávání? Už jste hovořil s trenérem Šilhavým?

S trenérem jsem nějak obšírněji ještě nemluvil. Na to přijde čas během středečního dopoledního tréninku. Jak už jsem řekl, beru to jako skvělou zkušenost. Vážím si toho, že tady můžu být. Kdybych se třeba dostal i v jednom z utkání na nějakou minutu na hřiště, byl bych opravdu nadšený. Ale takhle zatím nepřemýšlím. Vážím si toho, že tu můžu být a budu makat na sto procent. Je to pro mě velká motivace do další práce.

9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych