st 8.8.2018
A-tým

Jiří Fleišman: Baryho bych bránit nechtěl

V utkání s Příbramí podal velmi dobrý výkon. On stejně jako celý tým. Jiří Fleišman a jeho spoluhráči udrželi, stejně jako proti Jablonci, nulu vzadu, což byl základ, který nasměroval Baník k vítězství 3:0.

Po třech utkání má Baník šest bodů. Je to důvod ke spokojenosti?

Já si myslím, že jo.I když i v kabině jsme se bavili o tom, že minimálně bod ze Slovácka být měl. Ale šest bodů ze tří zápasů určitě bereme.

Jak velkým tématem hovorů v kabině byl hattrick Milana Baroše?

To bylo veselé téma, samozřejmě. Řekli jsme mu, že nám za to přispěje do kasy. Asi i pro něj je to pěkné dát v takovém věku hattrick. Já jsem strašně rád, že se mu to povedlo. V médiích teď o něm bylo hodně řečí a on ukázal, že je pořád ten zabiják. Když mu bude sloužit zdraví, bude to pro nás v této sezoně strašně důležitý hráč.

Příbramský obránce Milan Nitrianský po utkání vyprávěl, jak mimořádně těžké je Milana Baroše v souboji ubránit. Jaké jsou třeba vaše zkušenosti z tréninku?

Bary je strašně chytrý. Ví, kdy má v souboji použít tělo. On si toho obránce očíhne, jak je silný, a pak ví, jakou silou do toho má jít on sám. Je strašně těžké ho bránit, ale musím říct, že na tréninku většinou bývá v týmu se mnou, takže já ho až tak často nebráním. Ale tím to jenom zlehčuju. On toho prošel strašně moc a ví, jak se má v tom souboji zapřít. Já osobně bych ho bránit nechtěl. Musí to být strašně těžké.

A jakou s ním mají úspěšnost vaši spoluhráči z obrany, kteří se s ním na tréninku dostávají do soubojů častěji?

(usměje se) My do něj na tréninku tolik nechodíme, abychom ho nezranili.

Vám se v utkání povedl také jeden mistrovský kousek. Za to, jak jste v šestnáctce zastavil rozběhnutého sprintera Jana Matouška, jste si vysloužil ovace publika. Na co jste myslel, když s míčem na noze sprintoval směrem k brance Baníku?

My jsme ho probírali na videu. Trenér nás upozorňoval, že je extrémně rychlý. Když jsem viděl, že někde od kruhu na jejich půlce běží jeden na jednoho, řekl jsem si, že ho musím ucouvat, aby se stihli vrátit kluci. Takže jsem couval, couval a když jsem viděl, že si to bere na svou levou nohu, dobře jsem se otočil a on si to trochu víc předkopl. Ten můj skluz v šestnácce byl poslední šancí, jak ho zastavit. Tak jsem to risknul a díky bohu jsem mu balon vypíchnul. Protože bůhví, jak by ten zápas vypadal, kdyby nám vyrovnali na 1:1.

Podruhé se podařilo udržet doma čisté konto. Co to signalizuje?

Vždycky je co zlepšovat a neřekl bych, že by obrana byla bez chyby. My se snažíme bránit už od útočníků, není to jen o nás obráncích. Velký dík patří celému týmu. Zezadu si nás dobře diriguje Lašty, to nám taky usnadní práci. Je dobře, že ty góly nedostáváme a myslím, že když to tak bude pokračovat, ještě bychom těch nul mohli udělat víc. 

10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar