út 10.7.2018
A-tým

Kouč Páník si Tyrolsko pochvaluje

Krásné horské prostředí, dokonalý servis v místě pobytu, dobrá nálada, spokojenost. A taky občasná projížďka na kole z hotelu na trénink a zpět. Tak nějak by se dal charakterizovat první den pobytu Baníku v rakouském Kirchdorfu, kde tým trenéra Bohumila Páníka tráví herní soustředění.

Vše, kvůli čemu si Baník pobyt v Kirchdorfu vybral, v hotelu Das Seiwald a jeho okolí také našel. „Jsme tady maximálně spokojeni. Hotel nám nabízí vše, co k pobytu potřebujeme. Nádherné je i okolí, které mužstvu dopřává i důležitý psychický relax,“ řekl Bohumil Páník. Právě on to ostatně byl, kdo si přál strávit herní soustředění v Tyrolsku.

Hřiště, na němž Baník trénuje, je od hotelu vzdáleno asi dva kilometry. Mužstvo tuto vzdálenost překonává rozmanitými způsoby. „Někdo jede autobusem, někdo sedne na kolo, která tady máme k dispozici, a sveze se na trénink sám. Musím říct, že takových je v týmu většina. Autobusu dává přednost tak zhruba pět hráčů,“ pravil Bohumil Páník, jenž je sám vášnivým a aktivním vyznavačem cyklistického sportu.

„Na hřiště to ale máme opravdu kousek, takže jízdu na kole nelze v žádném případě považovat za součást kondiční přípravy,“ usmál se trenér Baníku. „Kondiční zaměření měl trénink, který jsme tady absolvovali v úterý ráno. Odpoledne už se pustíme do her ve skupinách, které jsou zaměřeny na taktiku,“ dodal Bohumil Páník s tím, že s výjimkou Milana Jiráska, jehož trápí drobné zdravotní problémy, jsou všichni hráči, kteří do Rakouska odcestovali, v pořádku.

Ve středu čeká baníkovce přípravný duel s německou Arminií Bielefeld. Zápas se bude hrát v Neukirchenu am Grossvenediger, výkop je stanoven na 17.00.  

11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný