po 18.6.2018
A-tým

Záložník Marek Hlinka je na odchodu

Bez Marka Hlinky vstoupí Baník do přípravy pro nadcházející sezonu. Sedmadvacetiletému záložníkovi skončila v klubu smlouva a hráč se ji navzdory eminentnímu zájmu ze strany Baníku rozhodl neprodloužit a dát přednost lukrativní nabídce ze zahraničí.

Marek Hlinka odehrál v dresu Baníku 59 mistrovských utkání, tedy i včetně těch pohárových. Dal v nich dohromady 8 gólů včetně toho, jímž letos na jaře pomohl k vítězství nad Spartou. Další góly už nepřidá. 

„Mohu odpovědně říct, že jsem pro to, aby Marek Hlinka v Baníku zůstal, udělal vše, co bylo v mých silách,“ uvedl Marek Jankulovski, sportovní ředitel FC Baník Ostrava. „Celá záležitost už byla bohužel neřešitelná. Hráč už byl zkrátka rozhodnutý dát přednost nabídce ze zahraničí, které jsme nemohli konkurovat,“ pokračoval Marek Jankulovski. „Bohužel jsme doplatili na určitý dluh z minulosti, protože jestliže chtěl Baník Marka Hlinku udržet, měl mu prostřednictvím sportovního ředitele nabídnout novou smlouvu podstatně dřív. Skutečnost, že k tomu nedošlo, nás nyní dostala do neřešitelné situace,“ dodal ještě Marek Jankulovski s tím, že klub nyní udělá maximum pro to, aby mezeru v kádru po odcházejícím Marku Hlinkovi zacelil.

29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko