pá 18.5.2018
A-tým

Preview 29. kola: Karviná – Baník (sobota, 16:00)

Derby jako zvon! Sobotní zápas Baníku v Karviné v předposledním kole HET ligy už může vyluštit sestupovou tajenku celého ligového ročníku. Stejně tak ovšem nemusí. Vyprodaný a s napětím očekávaný duel o veledůležité body se bude hrát na stadionu v Karviné-Ráji v sobotu od 16 hodin.

Baník se po dlouhých týdnech právě po karvinských zádech vyšplhal na nesestupovou příčku a dozadu už se mu znovu nechce. To však za aktuálního stavu v tabulce obnáší v sobotu minimálně neprohrát. „Určitě to bude vypjaté. Je to derby a hraje se vlastně o ligu. O to více to bude našponované,“ pronesl trenér Bohumil Páník.

Divácký zájem několikanásobně převyšuje možnosti karvinského stadionu. Lístky se vyprodaly během několika minut. „Stadion bychom určitě dokázali zaplnit jen našimi fanoušky,“ usmál se Bohumil Páník. „Kdyby byla ta kapacita trojnásobná, určitě by bylo plno.“

Baníkovce kromě hrdel osmi stovek příznivců požene dopředu i šance definitivně si zachovat prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu. To by nastalo v případě výhry, za jakéhokoliv jiného výsledku by o záchranu museli bojovat ještě v posledním kole s Brnem.

„Zatím to všechny týmy mají ve svých rukách, tedy s výjimkou Brna. Bude to znovu devadesát minut války. My si hlídáme jen náš tým, abychom byli dobře připraveni, my si to musíme uhrát sami,“ dodal hlavní kouč Baníku.


29. kolo HET ligy

Karviná (15. místo, 26 bodů) – Baník (14. místo, 27 bodů)

Sobota 16:00, Městský stadion

Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pospíšil


Nejlepší střelci: Budínský, Wágner (oba 8) - Baroš (9)

Absence: nikdo - Šustr (zranění), Baroš (nejistý start)

Komu hrozí stop: Šisler (11 ŽK), Čolič, Eismann, Letič, Ramírez, Wágner (všichni 3 ŽK) - Hlinka (7 ŽK), Granečný, Procházka, Šindelář, Laštůvka, Jirásek (všichni 3 ŽK)


BANÍK VS MFK KARVINÁ V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 1/ 1-0-0 2:1


Poslední vzájemný zápas (25. listopadu 2017)

FC Baník Ostrava - MFK Karviná 2:1 (0:0)

Branky: 63. Poznar, 85. Baroš - 60. Wágner. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Poznar - Šisler, Ramírez, Lingr. Diváci: 6009.

Sestavy:

Baník: Šustr - Breda, Šindelář, Azackij, Morgan (81. Sus) - Hlinka - Mičola, Hrubý, Poznar (88. Macej), Granečný (75. O. Šašinka) - Baroš. Trenér: Kučera.

Karviná: Le Giang - Moravec, Janečka, Hošek, Eismann - Budínský, Šisler - Lingr (67. Letič), Panák, Kalabiška - Ramírez (46. Wágner). Trenér: Vlk.

13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala