st 16.5.2018
A-tým

Jan Laštůvka: Soustředíme se jen na sebe

Duel s Karvinou by pro něj mohl být zvlášť pikantní. Gólmana Jana Laštůvku ale v pětatřiceti letech už nic jenom tak nerozhází. „Asi to bude vyhecované, ale musíme do toho jít s klidnou hlavou. Pořád to máme ve svých rukou,“ řekla velká jarní opora Baníku.

Jak vnímáte blížící se zápas proti klubu z města, ze kterého pocházíte a za který jste donedávna chytal?

Pro fanoušky to samozřejmě hodně zajímavé. Hrajeme o všechno, hrajeme v mém rodném městě a proti týmu, ve kterém jsem působil. Mám tam hodně kamarádů a vlastně skoro všichni hráči z loňska tam pořád jsou. Ale navzájem se ani nějak nehecujeme. Věřím, že si s klukama po zápase normálně podáme ruce a budeme soupeři jenom těch devadesát minut na hřišti. Všichni dobře víme, o co hrajeme. My do toho musíme jít s klidnou hlavou a koncentrovaní.

Nebude to však ztíženo velkým významem zápasu?

Pro nás rozhodně ne! My, tedy od chvíle, co jsem do Baníku přišel, jsme pod tlakem od prvního jarního kola. Honíme body od prohry se Slováckem. Prostě v tomhle napětí žijeme tři měsíce. Nemá cenu mít z něčeho strach. Přijede navíc hodně lidí z Ostravy, budeme mít skvělou podporu na tribunách.

Co v takovém utkání bude rozhodovat?

Je jasné, že to bude boj, že to bude vyhecované. Oba týmy hrají o bytí a nebytí. Když to zvládneme, budeme zachránění. Když Karviná, bude to mít ve svých rukou. Těch možností je pořád spousta a může se rozhodovat až v posledním kole. Já opakuji, že nesmíme být přemotivovaní. 

28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo