út 13.2.2018
Aktuální zprávy

Druhé promítání dokumentu Banik!!!

Velký zájem veřejnosti o dokument České televize Banik!!! si vynutil přidání druhého promítání. K už vyprodanému úvodnímu představení v předpremiéře 2. března 18:00 přibyla ve stejný den v Multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích i druhá projekce, která začne ve 20:30.

Pátek 2. března je den, kdy se snímek poprvé bude promítat veřejně. „Pro mě osobně je to úžasná oslava 95 let vzniku klubu. Díky tomu, že vznikal ve spolupráci s hráči, veřejností, fanoušky i významnými osobnostmi, jej považuji za dokument, který vezme lidi, a především Ostravany, za srdce,“ říká výkonný ředitel Dolní oblasti Vítkovice Petr Koudela. Součástí slavnostního večera, na kterém nebudou chybět ani fotbalové legendy, bude vyhlášení nejlepší jedenáctky pětadevadesátileté historie klubu – Hvězdný tým Baníku podle Deníku.

„Dokument o Baníku, který je symbolem Ostravy a neoddělitelnou součástí života v ní, se rodil těžce, dlouhé dva roky. Výsledek nakonec předčil moje očekávání, jsem velmi spokojený,“ prozrazuje kreativní producent Marcel Nevín a dramaturg Marek Dohnal uzavírá: „Nechtěli jsme, aby to byl jen výčet branek a bodů, ale aby dokument byl zajímavý i pro nesportovní a mimoostravské diváky. Aby byl nadčasový, udržel si nadhled, nezdržoval detaily, nevysvětloval, nenapovídal, co bylo dobře a co špatně. Aby upoutal příběhy lidí, kteří klubem prošli v různých údobích historie Ostravy. Nesklouznout k patosu a zůstat při zemi. Fotbal je přece jenom hra.“

Vstupenky se dají nakoupit online na tomto odkazu https://dov.reenio.cz

7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych