pá 12.1.2018
A-tým

Baník prověří slovenský prvoligista

Po dvou „zahřívacích“ zápasech přichází první ostrá prověrka. Baník se v sobotním přípravném utkání v Jakubčovicích nad Odrou popasuje se slovenským AS Trenčín. Utkání začíná v 13:00, vstupné je 30 korun, permanentkáři mají vstup zdarma.

Baníkovci po dvou výhrách nad třetiligovými celky Hlučína a Valašského Meziříčí poznají sílu nejlepší ofenzívy podzimní části slovenské ligy: Trenčín dokázal v 19 ligových zápasech nastřílet 47 gólů.

Trenér Radim Kučera protočí na hřišti znovu takřka všechny členy aktuálního kádru. „Pravděpodobně to ještě opět rozdělíme na dvě jedenáctky s tím, že větší minutáž zřejmě dáme stoperovi Psyché, který je u nás na testech. Chceme ho vidět v akci proti kvalitnímu soupeři,“ řekl kouč Baníku, z jehož týmu dnes odešel na zkoušku do Mladé Boleslavi útočník Jakub Šašinka.

Utkání se bude opět hrát na přírodní trávě tréninkového hřiště v Jakubčovicích nad Odrou, klub si proto dopředu dovoluje fanoušky upozornit na snížený divácký komfort a limitované parkovací možnosti. "Hledali jsme hřiště v co nejbližším dosahu Ostravy, ale trávníky jsou po deštích podmočené a kluby nás na ně logicky nepustí. Jsme proto rádi, že nám to utkání umožnili odehrát v Jakubčovicích a věříme, že to i naši fandové chápou," řekl sportovní ředitel Dušan Vrťo.

Sobotní zápas by měl být přenášen i prostřednictvím živého streamu na internetu na následujícím linku: 

https://www.youtube.com/watch?v=GKDiRM0HTWM

28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka