so 13.1.2018
MUZ

Baník v přípravě zdolal Trenčín 3:0

V prvním ostřejším testu zimní přípravy Baník obstál. Výběr Radima Kučery porazil na přírodní trávě v Jakubčovicích nad Odrou šestý celek slovenské ligy AS Trenčín 3:0. Góly nastříleli Martin Sus, Petr Breda a Ondřej Šašinka.

Střelecky nejproduktivnější tým slovenské ligy prokazoval velkou sílu i v Jakubčovicích. Trenčín byl velmi silný na balonu a v mezihře, ale Baník, kterému dnes scházel zraněný Helešic a pro vážné rodinné důvody Bronislav Stáňa, ho v útočné fázi školil smrtícími brejky. 

Po úvodním tlaku soupeře Milan Baroš v 8. minutě balon ideálně prostrčil Robertovi Hrubému, který brankáře Chovana nepřekonal, ale Martin Sus vyražený míč z velkého vápna nasměroval do sítě.

Baroš hrál opět s vekou chutí a po jeho průniku a ráně pod břevno se blýskl trenčínský gólman. Po dalším rychlém kontru a neúspěšném pokusu Jiráska ale ve 26. minutě zvýšil na 2:0 pohotovou dorážkou Breda.

Po velkých změnách v sestavě měli Slováci s řadou zahraničních hráčů ve druhé půli znovu míč častěji pod kontrolou, větší šance ale byly na straně Baníku. Až do sítě prošla ale pouze v 70. minutě překrásná Šašinkova rána levačkou z 20 metrů. Mohl padnout i čtvrtý gól, Pazderovu ránu ale gólman Šemrinec vyrazil na tyč.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

RADIM KUČERA: „S výsledkem jsme spokojeni, ale nesmíme ho přeceňovat. Trenčín disponuje kvalitním týmem a na hřišti šlo vidět, že soupeř byl opravdu na výši. Pracoval výborně s míčem a o to více mě těší, že jsme proti němu dokázali vzadu udržet nulu. Snažili jsme se po celé utkání střídat pasáže, ve kterých jsme hráli z bloku se sekvencemi vysokého presinku, a kluky musím pochválit, že to plnili velmi slušně. Ale stále máme dost co zlepšovat.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

13.
sobota
ledna
Baník VS Trenčín
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 8. Sus (vyražený míč), 26. Breda (vyražený míč), 70. O. Šašinka (vyražený míč).
Diváci: 400

Sestavy

Baník

I. poločas: Šustr – Breda, Psyché, Šindelář, Granečný – Jirásek – Sus, Hrubý, Diop, Fillo – Baroš. II. poločas: Budinský – Pazdera, Psyché, Azackij, Granečný – Hlinka – Mičola (65. Breda), de Azevedo, Hrubý, O. Šašinka – Poznar.

Trenčín

Chovan – Čogley, Rafael, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Zubiaru, Paur – Beridze, Čatakovič, Sleegers.
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma