pá 14.7.2017
MUZ

Baník v přípravě poprvé neuspěl

Narazila kosa na kámen. Baník po čtyřech vítězstvích v letní přípravě poprvé neuspěl, když na tréninkovém hřišti v polských Kielcích podlehl velmi silnému AEK Atény 1:3. Nad druhým týmem řecké ligy a účastníkem 3. předkola Ligy mistrů po čtvrtém letním gólu Jakuba Šašinky dokonce vedl, ale soupeř pak prokázal kvalitu a třemi brankami stav otočil.

Bez lehce zraněných Milana Baroše a Petra Vaška, které trenér Radim Kučera raději nechal odpočívat doma, musel Baník čelit úvodní aktivitě AEK. Z kompaktní obrany však v 15. minutě podnikl smrtící brejk: Stáňa prošel s balonem přes půl hřiště, posunul ho doprava na Jakuba Šašinku, který přízemní křižnou ranou potvrdil střeleckou pohodu.

Ale odpověď soupeře na sebe nedala dlouho čekat. Už za dvě minuty ze strany prostřelil Šustra v bráně Ribeiro.

Baník pak hrál s řeckým týmem určitě svůj nejlepší part v zápase a ve vyrovnaném utkání se dokázal prosadit do několika zajímavých situací. Šašinka mohl ve 23. minutě znovu strhnout vedení na stranu Baníku, ale v těžké pozici jeho teči kousek scházel.

Před poločasem AEK znovu zatlačilo. Šustr v 38. minutě kryl pokutový kop Livajovi, ale o tři minuty později se zblízka ranou pod břevno přece jen prosadil Mantalos.

Po přestávce už zůstala převaha na straně Atéňanů. Šustra procvičil ve 50. minutě jedovatou střelou z šestnáctky Klonaridis a v 70. minutě na něm ztroskotal po rychlém kontru i Christodolopulos. Soupeř však z trvalé územní převahy ještě jeden gól přidal. Hodně přísný sudí odpískal za Šindelářův zákrok proti Baníku druhou penaltu a tu v 80. minutě známý Portugalec Almeida bezpečně proměnil.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

RADIM KUČERA: "Hráli jsme s doopravdy kvalitním soupeřem. Hráči si vyzkoušeli, jaké to je hrát s týmem předkola Ligy mistrů. Je to jiná kvalita. Ale musím říct, že kluci to především v prvním poločase zvládli výborně. Měli jsme tam zajímavé situace na dohrání. Soupeř vystřídal v poločase dost hráčů, my jen jednoho. Druhý poločas jsme nebyli tak nebezpeční jako v prvním, pod což se určitě podepsala i větší únava na naší straně. Ve druhém poločase jsme se do útočné fáze moc nedostávali a soupeři jsme nabídli individuálními chybami a hromadící se únavou další šance. Ale byl to velice dobrý test, který nám mnohé ukázal."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

14.
pátek
července
AEK Atény VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 2:1
Branky: 17. Ribeiro, 41. Mantalos, 80. Alemida z penalty - 15. J. Šašinka.
Diváci: 80

Sestavy

Baník

Šustr – Breda (70. Helešic), Zápotočný (85. Pokorný), Jakubov (46. Šindelář), Sus – Stáňa (85. Hykel), Hlinka (85. Panić), Hrubý, De Azevedo – Poznar, J. Šašinka (85. Smékal).
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška