st 1.5.2024
JUN

Juniorka zvítězila i ve Stovkách

Rezerva Baníku zapsala další vítězství a tři body za výhru 1:0 mají vzhledem k dalším výsledkům velkou cenu. Týmy v závěsu totiž poztrácely, a tak nyní mají baníkovci na druhé Zlínsko už osmibodový náskok. Autorem vítězné trefy byl Tomáš Sirotek. Svěřenci Josefa Dvorníka vyhráli popáté za sebou s čistým kontem.

Na hřišti blízkého rivala ve Stovkách se hrál spíše soubojový a bojovný fotbal, který tolik vyložených brankových situací nepřinesl.

Baníku patřil úvod a rozhodující gól obstaral v 17. minutě Sirotek, který se po Chvějově průniku a velkém závaru v malém vápně Lipiny pohotově opřel do odraženého balonu a překonal Lasáka, jenž na střelu k tyči nedosáhl.

Pak se z levé strany prodral do vápna do slibné příležitosti Samuel, ale trefil pouze boční síť. Jinak Baník svou územní převahu k ničemu zásadnímu nezužitkoval. A v závěru první půle ožili i domácí a Kubný předvedl dva výborné zákroky proti dvěma nebezpečným pokusům soupeře.

Druhá půle byla na příležitosti ještě o dost skoupější. I když hosté měli několikrát míč v dobré střelecké pozici, mušku dnes měli vychýlenou, a tak Baník si odvezl tři důležité body na Bazaly za vítězství 1:0.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: “Apeloval jsem na hráče, aby k tomu přistoupili s pokorou a pracovitostí. Začátek utkání nám vyšel a prvních patnáct, dvacet minut jsme měli míč jasně na svých kopačkách. Vyústilo to v gól Sirotka, pak šel sám na bránu Samuel, ale neproměnil. A měli jsme tam ještě jednu, dvě situace, které se daly proměnit. Ve druhé půli už jsme kolem 70. minuty moc nepodrželi míč vpředu, vracelo se nám to do defenzivní řady, ale ta pracovala velmi dobře. Celkově chci pochválit tým, že zápas odpracoval a odbojoval. Už v sobotu máme další venkovní utkání v Hranicích, musíme hlavně rychle zregenerovat a dobře se připravit.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90010

Informace o utkání

1.
středa
května
Frýdek-Místek VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branka: 17. Sirotek. Rozhodčí: Slabý – Grečmal, Zapletal. ŽK: Neumann, Velner, Bialek - Kašpárek, Sirotek, Sanneh, Uchenna, Kubný.
Diváci: 782

Sestavy

FK Frýdek-Místek

Lasák - Coufal, Massaniec (85. Huma), Velner, Zupko (60. Martiník), Neumann (60. Kohut), Obuch, Bialek, Hykel, Gorčica, Rubý (72. Němec).

Baník Ostrava B

Kubný - Sirotek, Uchenna, Říha, Sanneh - Fadairo (61. Málek), Chvěja, Holaň (90. Měkota), Šudák (72. Temel), Samuel (61. Kilibarda) - Kašpárek (72. Drozd)
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula