pá 17.11.2023
JUN

Béčko s Frýdkem smírně 1:1

Záloha Baníku v posledním utkání podzimu remizovala s Frýdkem-Místkem 1:1. Střelcem gólu byl v 67. minutě Filip Kaloč. Baník po domácí ztrátě před zimní pauzou klesl na druhé místo tabulky za béčko Karviné.

Baník do hry poslal i “áčkaře” Jiřího Klímu, Filipa Kaloče, Mateje Madleňáka a Jana Jurošku, kteří kompenzovali absenci reprezentantů Michala Málka a Davida Krupičky. První poločas přinesl vyrovnaný fotbal. Domácí se začali více tlačit do vápna až v jeho závěrečné čtvrthodině, ale Elekanova křížná rána minula bránu. Hosté naopak první střelou mezi tyče skórovali, ve 43. minutě se zblízka hlavičkou prosadil Hykel.

Ve druhé půli baníkovci přece jen přidali a postupně jejich tlak sílil. Kaloč zpoza šestnáctky pálil do tyčky, Měkotův pokus vyrazil Lasák. Až v 67. minutě zatáhl míč po levé straně Madleňák, Jamiu nacentroval do vápna a Kaloč z druhé vlny pohotovým volejem po zemi překonal Lasáka.

Víc branek už ale nepadlo. Těsně před koncem Baník nešťastnou tečí ohrozil vlastní branku, naštěstí Hrubý byl ve střehu a balon vytáhl nad břevno.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Bohužel se nám nepodařilo získat tři body. Byl jsem spokojen pouze s určitými fázemi zápasu. Myslím, že první poločas byl vyrovnanější. Soupeř nám dal po pěkné akci gól. My měli spíše střely z dálky a hodně zblokovaných střel jak v prvním, tak ve druhém poločase. Snaha hráčů byla obrovská, gól se nám podařilo dát až po pěkné akci Kaločem. Ale potom tam nebyla taková individuální kvalita v rychlosti a přesnosti zakončení, finální a předfinální přihrávky, to nám v tom zápase chybělo. Musím říct, že tohle nás podobně jako ve Frýdlantu trochu brzdilo v posledních dvou zápasech. Jen bod je zklamání."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90100

Informace o utkání

17.
pátek
listopadu
Baník B VS Frýdek-Místek
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 67. Kaloč - 43. Hykel. Rozhodčí: Ehrenberger – Habermann, Proske. ŽK: Kaloč - Neumann, Němec, Bialek, Obuch, Rubý.
Diváci: 362

Sestavy

Baník Ostrava B

Hrubý - Juroška, Měkota, Říha (10. Temel), Madleňák - Drozd (46. Jamiu), Kaloč, Holaň (77. Samuel) - Elekana (66. Bewene), Klíma (66. Bitta), Šudák

FK Frýdek-Místek

Lasák – Coufal, Massaniec, Neumann, Janjuš (73. Němec), Harušťák (57. Střelec), Obuch, Bialek, Hykel (86. Halda), Gorčica, Rubý
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula