so 28.1.2017
MUZ

0:1. Baník v Třinci znovu narazil

Baník utrpěl v zimní přípravě první prohru. Na umělé trávě v Třinci v sobotu padl po jediném gólovém zásahu Čelůstky 0:1. Na domácí jedenáctku tak nestačil podruhé za posledních devět týdnů.

Baník se do Třince vrátil dva měsíce po ostudné listopadové prohře 1:4, ale ani dnes mu pod Javorovým nešla karta. Ve výrazně obměněné sestavě se těžko prosazoval proti konsolidované třinecké defenzívě a boj o střed hřiště na obou stranách mnoho šancí nenabídl.

Když už se Granečný mohl řítit sám na branku, těsně před vápnem mu stoper v poslední chvíli míč vypíchl. Jedinou vážnější ránu tak na domácí bránu adresoval testovaný obránce Vučetič, ale gólman si s jeho pokusem poradil.

Těsně před poločasem vyrovnaného utkání Třinec udeřil ze standardní situace. Míč po několika odrazech propadl až na malé vápno, kde ho důrazný Čelůstka nohou uklidil do sítě.

Baník do druhé půle prostřídal celou zálohu, ale vedlo to pouze k územní převaze. Největší gólovou možnost si z brejku vypracoval domácí Hošek, ale Chmiel jeho nepříjemnou ránu zlikvidoval. Ještě v předposlední minutě se do balonu nebezpečně z voleje opřel Pekár, ale třinecký gólman střelu vytáhl nad břevno a uhájil domácím vítězství.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

VLASTIMIL PETRŽELA: „Dali jsme tam dneska všechny mladé hráče, a i když se prohrálo, mi se líbilo, jak kluci hráli. Nehráli špatně. Byli v pohybu, snažili se prosadit, ale museli jsme hrát do plných. Bohužel jsme znovu inkasovali gól po standardní situaci a ta branka nám to zkomplikovala. Hráli jsme pak na jednu bránu, oni čekali na brejky a pak tam nakonec z šance ještě jednu branku mohli dát.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

28.
sobota
ledna
Třinec VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branka: 44. Čelůstka.
Diváci: 100

Sestavy

Třinec

Adamuška - Stříž, Bedecs, Čelůstka, Reintam, Janoščín - Joukl (61. Benetka), Krišto, Motyčka (61. Ižvolt), Janošík - Vávra (46. Hošek).

Baník

Chmiel – Vučetič (70. Celba), Pokorný, Meščaninov, Helešic – Ožvolda (46. Nerad), Chvěja (46. Hlinka), Mičola (46. Hrubý) – Mondek, Urgela, Granečný (60. Pekár).
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek