st 28.6.2023
A-tým

Tomáš Rigo přestupuje do Baníku!

Slovenský reprezentant do 21 let Tomáš Rigo je další posilou Baníku! Stále ještě dvacetiletý střední záložník na Bazaly přestupuje ze Slavie Praha a v Ostravě uzavřel smlouvu na tři roky s opcí na další dvě sezony.

Odchovanec Popradu patří k velikým nadějím slovenského fotbalu a v uplynulé sezoně si připsal šest startů a jeden gól za reprezentační jednadvacítku. Baník ho i přes platný kontrakt získal ze Slavie na přestup.

„Vidíme v něm velkou perspektivu. I proto jsme do jednání se Slavii vstoupili, i když nám bylo jasné, že to nebude jednoduché, protože v Edenu měl smlouvu ještě na dva roky. Věříme, že si u nás rychle zvykne. Určitě to není tak, že by měl okamžitě táhnout áčko, ale jak jsem dříve předeslal, je to jeden z těch hráčů, které u nás systematickou prací chceme dostat na jejich výkonnostní strop a postupně zabudovat do základní sestavy. Má potenciál na to, aby to zvládl a prosadil se,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Rodák z východního Slovenska působil ve Slavii pět sezon už od svých dorosteneckých let, v nichž ho „sešívaní“ zlákali k přestupu z Ružomberoku. Za slavistické áčko si připsal jeden start v lize, jednou střídal v utkání Evropské ligy proti Leverkusenu. Poslední dva ročníky hostoval ve Vlašimi, v jejichž barvách si připsal v druhé lize a poháru 13 gólů a 8 asistencí.

„Mám z toho skvělé pocity. Po dlouhých jednáních se to konečně dotáhlo a já jsem v Baníku. Baník je velký klub, jeden z největších v Česku a věřím, že mu pomůžu, aby hned ta nová sezona byla lepší než ta minulá,“ řekl Tomáš Rigo, který s Baníkem se souhlasem Slavie trénuje už od minulého týdne.

12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný